Pentru ce este al treilea compartiment al mașinii de spălat, de fapt. L-ai folosit greșit toată viața

Este cel mai puțin utilizat

Scris de: Daoud Andra

08 Dec. 2023

Pentru ce este al treilea compartiment al mașinii de spălat, de fapt. L-ai folosit greșit toată viața

Spălatul hainelor este una dintre cele mai comune activități casnice. Mașina de spălat, pe care o folosim de câteva ori pe săptămână, are însă câteva funcții care ne-ar putea ușura munca și despre care multă lume nu știe. Pentru ce este al treilea compartiment al mașinii de spălat și ce ar trebui să pui acolo, de fapt.

Ce se pune în al treilea compartiment al mașinii de spălat

Mașina de spălat este, fără doar și poate, unul dintre cele mai utile obiecte electrocasnice. O folosim de câteva ori pe săptămână, fie pentru a împrospăta rapid haine puțin murdare, fie pentru a îndepărta murdăria persistentă de pe diverse țesături. Atunci când punem la spălat rufe, adăugăm detergent și balsam în sertarul special al mașinii de spălat.

Există și detergenți sub formă de capsule sau pernuțe, care se pun direct în cuva mașinii, însă cei clasici, sub formă de pudră, gel sau lichizi se pun în compartimentul special al sertarului. La majoritatea modelelor de mașini de spălat, compartimentul pentru detergent este cel din mijloc. Primul, de la dreapta la stânga, este pentru balsam și este marcat cu o floricică.

Citește și: De ce apare miros neplăcut la mașina de spălat rufe? Greșelile banale pe care trebuie să le eviți

Al treilea compartiment și cel mai puțin folosit este, de fapt, pentru pre-spălare. Când avem haine foarte murdare și selectăm un program de pre-spălare, în acest compartiment vom adăuga un detergent mai puternic, un înălbitor sau diferite soluții chimice pentru scoaterea petelor. La unele modele de mașini de spălat este primul, la altele este al treilea compartiment. În orice caz, este cel mai puțin utilizat.

Pentru ce este al treilea compartiment al mașinii de spălat, de fapt. L-ai folosit greșit toată viața
Sertarul mașinii de spălat

Trucuri pentru a reduce consumul de curent atunci când speli rufe

Pe cât de utilă este mașina de spălat rufe, pe atât de multă energie electrică consumă, încărcând factura la curent. Pentru a limita consumul de curent electric, atunci când speli, poți apela la câteva trucuri la îndemână.

Citește și: Ce să pui în loc de balsam în mașina de spălat. Amestecul bunicii pentru haine curate și parfumate

Folosește programe scurte

Pentru hainele puțin murdare, pe care vrei doar să le împrospătezi, selectează programe de tip express, care durează mai puțin de o oră. În acest fel, limitezi și consumul de energie electrică, și pe cel de apă.

Spală cu apă rece

Hainele pe a căror etichetă scrie să fie spălate la 30 de grade pot fi puse la spălat toate în același timp. Nu seta o temperatură mai mare, pentru că riști să strici țesătura și încarci factura la curent. Mașina de spălat consumă multă energie electrică atunci când încălzește apa. Spală la temperaturi ridicate doar prosoapele, lenjeria de corp, așternuturile de pat și hainele bebelușilor.

Citește și: Ce să pui în mașina de spălat ca să elimini petele și mirosurile neplăcute ale hainelor. Trucul banal care rezolvă problema rapid

Nu porni mașina pe jumătate plină

Multe persoane pun la spălat, deși mașina nu este plină. Așteaptă până de strâng suficiente haine pentru un ciclu de spălare, pentru a face economie la curent, apă și detergent. De asmenea, poți spăla haine de culori diferite, dacă folosești șervețele speciale pentru captarea culorii. Astfel, dacă nu umpli mașina de spălat cu haine albe, poți pune și câteva colorate, atât timp cât adaugi un șervețel special și speli la temperatură mică.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Adrian Nartea a renuntat la contractul cu PRO TV pentru Asia Express
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *