Înainte de a cumpăra un anumit produs de machiaj, majoritatea femeilor vor să îl testeze, pentru a vedea dacă li se potrivește. Cele mai multe magazine de cosmetice pun la dispoziția clientelor testere din fiecare produs, însă acestea ar trebui să fie folosite cu precauție. Care este pericolul ascuns din testerele de machiaje și cum te pot îmbolnăvi acestea.
Fondul de ten, rujurile sau fardurile de pleoape pot fi testate înainte de a fi cumpărate. Majoritatea magazinelor de specialitate pun la dispoziția clienților câte un exemplar din fiecare categorie și fiecare nuanță, astfel încât oamenii să își dea seama exact de textura, nuanța și rezistența pe față a produselor pe care își doresc să le cumpere.
Chiar dacă pot fi aplicate pe ten fără restricții, specialiștii atrag atenția că nu este o idee bună să aplicăm testerele direct pe față. În urma testelor făcute la microscop, s-a demonstrat că multe dintre testerele de la produsele de machiaj din magazine conțin o cantitate mare de microbi, care ne pot îmbolnăvi.
Cele mai contaminate produse sunt cele prăfoase: pudrele de față, fardurile de obraz și cele de pleoape. Din cauză că toți oamenii pun degetele pe ele atunci când vor să le testeze nuanța sau textura, aceste produse adună și cei mai mulți microbi.
Citește și: Greșeala de machiaj care te îmbătrânește cu 10 ani. Ce nu trebuie să faci niciodată
Mai puțini microbi s-au observat în cazul rujurilor și al rimelurilor. Cu toate acestea, nu este o idee bună să testăm aceste produse direct pe față atunci când vrem să le cumpărăm. Ochii sunt cei mai sensibili, de aceea nu ar trebui să aplicăm nici farduri din testere, nici creioane, nici rimel desfăcut, din magazin.
La farduri și creioane, textura, nuanța și rezistența pot fi testate pe mână. Ne putem da seama foarte ușor dacă fardurile sunt prăfoase sau cremoase, dacă se aplică ușor și rezistă etc.
În ceea ce privește rujurile, există un truc pentru a afla cum ne-ar sta cu respectiva culoare pe buze, fără să aplicăm produs din tester. Dacă este vorba despre un ruj lichid, cu recipientul transparent, prin care se vede exact culoarea produsului, pune rujul în dreptul buzelor și uită-te în oglindă. Îți vei da seama imediat dacă acea nuanță ți se potrivește sau nu.
În cazul rujurilor clasice, poți aplica două dungi de ruj pe degetele de la mână și apoi să le pui în dreptul gurii. Așa vei ști cum arată culoarea respectivă, în combinație cu pielea ta și dacă te avantajează sau nu.