Petrișor Tănase, critică la adresa românilor care se plâng de marile scumpiri: ”30 de ani am tot aruncat mâncarea la coș!”. Sfaturi de aur pentru a economisi banii EXCLUSIV

”Mergeți la magazin doar cu lista de cumpărături și nu faceți provizii în disperare”
Petrișor Tănase, critică la adresa românilor care se plâng de marile scumpiri: ”30 de ani am tot aruncat mâncarea la coș!”. Sfaturi de aur pentru a economisi banii EXCLUSIV

Valul de scumpiri a băgat groaza în români și cu toții ne gândim cum să facem economii, căci se anunță o iarnă lungă și grea, cu facturi de speriat, la gaze și la curent. Celebrul maestru bucătar Petrișor Tănase, gazda emisiunii ”Sănătatea în bucate!”, de la Digi24, ne-a oferit, în exclusivitate pentru Ego.ro, câteva ponturi, câteva sfaturi practice: ”Nu trebuie să facem provizii peste măsură, nu trebuie să intrăm în panică!”.

”Trebuie să strângem cureaua, și nu cu o măsură, ci și cu 6-7”

Ne-am obișnuit să facem provizii serioase, iar cămara să fie plină cu zeci de sticle de ulei, dar și cu saci de făină, ca pe vremea bunicilor. Iată însă ce ne sfătuiește maestrul bucătar Petrișor Tănase:

”Proviziile pentru iarnă sunt foarte importante, dar trebuie făcute cu mare atenție, nu trebuie să facem provizii peste măsură, în disperare, nu trebuie să intrăm în panică. Trebuie să fim echilibrați și, de ce nu, chiar economici, după ce 30 de ani am tot aruncat mâncarea la coș! Acum trebuie să strângem cureaua, și nu cu o măsură, ci și cu 6-7. În cămară e bine să avem 2-3 sticle de ulei, zahăr, orez, paste, dar nu mai mult de 2-3 kilograme, doar pentru a nu pleca din casă la magazin dacă afară este foarte frig. Nu uitați ca toamna aceasta să puneți murături, dar doar atât cât veți consuma. Dacă anul trecut ați aruncat din ele, acum puteți pune doar jumătate din cantitatea pe care ați preparat-o anul trecut, pentru a nu face cheltuieli inutile”.

Mare atenție la frigider!

Petrișor Tănase mai e de părere că listele pentru cumpărături sunt foarte practice, căci doar așa luăm strict ce avem nevoie și nu facem cheltuieli inutile:

”Mergeți la magazin doar cu lista de cumpărături și nu faceți provizii multe, nu blocați banii, ci luați doar ce vă trebuie, nu mai mult de 2-3 kilograme dintr-un produs pe care vreți să-l depozitați. Atenție mare însă la frigider, căci avem tendința să punem enorm de multe, poate fi o economie, la prima vedere, dar gândiți-vă cât vă costă energia pentru o pungă de vinete congelate. Veți constata că nu mai merită să puneți legume congelate și că veți renunța la această variantă!”.

”Nu mai aruncați pâinea uscată, faceți din ea crutoane pentru supe!”

Ca să mai economisim bani, putem renunța la ideea de a mânca zilnic carne, și de a consuma cât mai multe legume, care sunt și cu mult mai sănătoase:

”Pentru a economisi banii consumați mai multă legume și așa învățăm să mâncăm și sănătos. Să mâncăm de maximum trei ori pe săptămână carne, în rest, mâncăruri din legume, care vor asigura o sănătate perfectă și vom mai și slăbi. Nu mai aruncați pâinea uscată, faceți din ea crutoane pentru supe, dar și prăjituri. Vă doresc o iarnă ușoară și să fiți chibzuiți!”, mai spune Petrișor Tănase, în exclusivitate pentru Ego.ro

8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.