Adelina Pestrițu a contrariat Internetul cu sfaturile ei din ”Codul Bunelor Maniere”, în restaurant. Maestrul bucătar Petrișor Tănase ține cu clienții: ”Țărănesc este să lași în farfurie și apoi să fie aruncată la gunoi” EXCLUSIV

Adelina Pestrițu trăiește după ”Codul Bunelor Maniere”: “Ceea ce am plătit, dar nu am mâncat sau nu am băut, nu se ia acasă”

Inițiativa Adelinei Pestrițu de a ghida românii după ”Codul Bunelor Maniere” i-a adus un val uriaș de reproșuri. E bine sau nu să cerem la pachet mâncarea pe care am plătit-o, dar care a rămas în farfurie, la restaurant? Dacă Adelinei i se pare total nepoliticos, iată că celebrul maestru bucătar Petrișor Tănase consideră că, de fapt, este un gest cât se poate de practic și că nicidecum nu este catalogat de către patronii restaurantelor drept ”țărănism”.

Chef Petrișor Tănase, gazda emisiunii culinare ”Sănătatea în bucate”, de la Digi 24, îi dă replica Adelinei Pestrițu, prin intermediul Ego.ro. Desigur, într-o manieră la fel de elegantă.

Părerea Adelinei Pestrițu care a inflamat Internetul

Adelina Pestrițu și-a propus să-și ghideze fanii după ”Codul Bunelor Maniere”, postând pe Instagram un filmuleț în care ne sfătuiește să nu cerem, la restaurant, restul de mâncare, pentru acasă:

“Ceea ce am plătit, dar nu am mâncat sau nu am băut, nu se ia acasă. Deși se obișnuiește, mai bine nu-i cerem ospătarului să ne pună la pachet, nici măcar pentru câinele sau pisica de acasă. Este o economie inutilă și cu siguranță animalele de companie de acasă, la care ținem atât de mult, nu știu că am fost la restaurant fără ele, deci sigur nu se vor supăra pe noi. Acest video face parte dintr-o serie de Reels, din care vom învața împreună lucruri elementare despre cum să adoptăm un comportament potrivit în societate. Pe unele le cunoaștem deja, însă pe altele le vom descoperi, tot împreună, pe parcursul acestor episoade, sper eu folositoare și de implementat într-o societate cât mai civilizată”, a explicat Adelina Pestrițu.

Ce spun unii internauți: ”E sindromul ăla al românului sărac care acum s-a ajuns și vrea să arate că nu mai e sărac”

Internauții i-au trimis sute de comentarii, după postarea făcută recent pe conturile sociale. Mulți sunt de părere că mâncarea rămasă și plătită poate fi luată și la pachet, ignorând astfel sfaturile Adelinei:

”Ce spune Codul? Că trebuie să lași mâncarea bună să o arunce oamenii fără minte sau cum? Mai bine o iau acasă!” sau ”Mâncarea ajunge la gunoi, ceea ce nu e bine pentru planetă și nu numai. Dar, mă rog, Codul Bunelor Maniere” și ”Eu sunt împotriva risipei de orice fel, așa încât ignor tipul ăsta de sfaturi sau acțiuni așa cum ignor și persoanele care le prezintă!”. Altcineva a menționat: ”E sindromul ăla al românului sărac care acum s-a ajuns și vrea să arate că nu mai e sărac. E o rușine pentru genul ăsta de oameni să plece cu o punguță după ei. Evident că sunt niște imbecili”.

Petrișor Tănase o contrazice pe Adelina Pestrițu: ”Atât timp cât plătești mi se pare normal să-ți iei mâncarea la pachet”

Cum este corect sau dacă este ”țărănesc” acest gest ne spune celebrul bucătar Petrișor Tanase, care a lucrat în mai multe restaurante din România. El însă o contrazice pe vedeta care oferă astfel de sfaturi, deloc practice, mai ales acum când toate s-au scumpit:

”Da, sincer, atât timp cât plătești mi se pare normal să-ți iei mâncarea la pachet. Este un lucru corect și normal. Țărănesc este să lași în farfurie dacă nu mai poți mânca. Iar dacă bucătarii fac porțile imense nu mi se pare normal să plătesc o porție imensă și apoi să fie aruncată la gunoi. Risipa alimentară este foarte problematică la ora actuală”.

Petrișor Tănase, despre turiștii care-și umplu farfuria, până la refuz, la all inclusiv:  ”Astfel de ciobănisme le găsim la multe persoane”

Dar, Petrișor Tănase le atrage cu acest prilej atenția și turiștilor care-și umplu farfuria cu mâncare, în vacanțe, la micul dejun:

”Vedem risipă și la all inclusiv sau ultra all inclusiv unde clientul își pune în farfurie până nu mai poate, apoi gustă din fiecare și le aruncă. Apoi zice că mănâncă același lucru în fiecare zi. Păi, dacă ești cioban și mănânci îți pui în farfurie de toate pentru toți și fructe de mare și carne de pui și de porc și de vită la o singură farfurie și mănânci până nu mai poți feluri de mâncare. Nu se suprapun, nu se amestecă. Nu pui și câteva fructe sau poate o prăjitură. Normal că astfel de ciobănisme le găsim la multe persoane. Însă, dacă mergi și comanzi o porție de mâncare și nu o mai poți mânca, mi se pare corect să o iau la pachet”, a mai adăugat Petrișor Tănase în exclusivitate pentru Ego.ro.

9.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.