Plantele care alungă muștele din casă. Trebuie să le ai neapărat, sunt de mare ajutor

Cele mai eficiente plante pentru combaterea dăunătorilor
Plantele care alungă muștele din casă. Trebuie să le ai neapărat, sunt de mare ajutor

Cu toții suntem terifiați de asaltul insectelor din perioada caldă. Dacă ne intră o muscă sau un țânțar în casă, cu siguranță nu vom mai avea liniște. Putem, totuși, să combatem dăunătorii fără soluții toxice și fără să îi urmărim prin toată casa.

Plantele care vor ține insectele departe de casa ta

Putem să scăpăm de muște și de țânțari mai ușor decât ne-am fi închipuit. Cinci plante ne vor ajuta în demersul nostru, iar specialiștii chiar ne recomandă să le avem în casă, fiind benefice din mai multe puncte de vedere. Acestea chiar stau la baza conceperii produselor de sinteză care nu fac altceva decât să sporească poluarea și îmbogățirea unora. În ajutor ne vine, de această dată, natura, care nu cere mare lucru în schimb, decât să fie respectată. Folosirea metodelor bio este, practic, o reîntoarcele la originile de la care au pornit chimiștii pentru inventarea insecticidelor.

„La originea soluţiilor de curăţat, dezinfectanţilor şi produselor pentru îndepărtarea insectelor nedorite stau plantele. Au fost folosite timp de mii de ani, cu rezultate excelente, înainte de apariţia produselor chimice. Chimiştii care au produs susbstanţele sintetice care le-au substituit au imitat practic compuşii naturali, cu costuri mai mici şi cu profituri mai mari”, a declarat inginerul horticultor Iulian Arhip, pentru Adevărul.

În continuare, vă vom prezenta cele cinci plante care ajută la dispariția muștelor și a țânțarilor din casa voastră, iar faptul că nu afectează mediul este un beneficiu în plus.

Primul pe listă este busuiocul, fiind una dintre cele mai întâlnite plante aromatice, regăsită în mai toate bucătăriile. Mirosul inconfundabil al acestuia îndepărtează garantat muștele și țânțarii. Planta proaspătă absoarbe și toxinele din casă și este printre puținele plante care eliberează oxigen timp de 20 de ore pe zi. El este și antibacterian, și antifungic, chiar și uscat.

O altă plantă folosită în bucătărie, dar foarte utilă pentru alungarea dăunătorilor, este rozmarinul. Pe măsură ce crește, acesta îi face pe țânțari să plece cât mai departe de locuință. Îl puteți planta în ghiveci sau în grădină, având același efect pentru casa voastră. Nici pisicile nu sunt fane ale acestei plante aromatice de origine mediteraneană , așa că o puteți folosi ca să țineți animalele departe de lucrurile prețioase sau de anumite locuri din casă.

Lavanda contribuie la relaxare și la un somn liniștit și odihnitor, dar mai are și puterea de a ține la distanță puricii, moliile, muștele și țânțarii. Arată și frumos și este foarte versatilă, putând fi pusă în săculeți în dulapuri pentru a oferi protecție și în locurile mai închise.

Crăițele colorate nu doar că înfrumusețează locul unde sunt puse, ci au și un miros specific, ce ține la distanță țânțarii, astfel că le puteți pune la geamuri, uși, pe balcon sau terasă și să fiți protejat toată vara de insectele enervante.

Și dafinul are proprietăți de alungare a insectelor. El este folosit mai ales la aromatizarea preparatelor, dar poate alunga și moliile, gândacii și soarecii, dar și fluturii, toți acești dăunători fiind mai prezenți decât credem în gospodăriile noastre. Tufele de dafin pot fi crescute afară pe timp de vară și înăuntru iarna. Frunzele pot fi, asemena lavandei, puse în săculeți la uși și ferestre sau în pungile cu cereale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *