Planul secret pe care îl are Simona Halep în plin scandal de dopaj. Lovitură dură pentru Patrick Mouratoglou

Cu cine s-a întâlnit Simona Halep, în plin scandal de dopaj

Scris de: Daoud Andra

28 Nov. 2022

Planul secret pe care îl are Simona Halep în plin scandal de dopaj. Lovitură dură pentru Patrick Mouratoglou

Simona Halep traversează cea mai dificilă perioadă din carieră, după ce a fost acuzată de dopaj. Chiar dacă este suspendată provizoriu până când va afla verdictul, Halep nu stă degeaba. Sportiva lucrează cu o echipă de avocați pentru a-și dovedi nevinovăția, dar s-a întâlnit și cu un personaj-cheie din trecutul ei.

Ce face Simona Halep, în plin scandal de dopaj

Simona Halep își pregătește apărarea pentru momentul în care va fi audiată în cazul de dopaj. În paralel, sportiva a reluat antrenamentele în sală și are parte de sprijin din partea persoanelor apropiate, dar și din partea câtorva foști colaboratori. În timp ce relația cu Patrick Mouratoglou s-a rupt definitiv în toamna acestui an, Halep are parte de susținerea altui fost antrenor, în scandalul de dopaj.

Cel care i-a fost alături Simonei încă de când a apărut testul pozitiv este nimeni altul decât Darren Cahill. Australianul care a ajutat-o să câștige titlurile de Grand Slam de la Roland Garros și de la Wimbledon și-a declarat încă de la început susținerea față de sportivă și a spus că nu crede că aceasta se face vinovată de dopaj.

Recent, jucătoarea de tenis s-a întâlnit cu Cahill la un restaurant din București. Presa sportivă scrie că tehnicianul caută soluții pentru a-și ajuta fosta elevă să își demonstreze nevinovăția în scandalul de dopaj. Cazul Simonei Halep se va judeca la un tribunal independent din Londra, Sport Resolutions, care este specializat în astfel de spețe. Până când va primi un verdict, jucătoarea este suspendată provizoriu și ar putea rata primele două competiții importante din 2023.

Planul secret pe care il are Simona Halep in plin scandal de dopaj
Simona Halep și Darren Cahill

Ipoteza care va fi luată în calcul la procesul Simonei

De când s-a aflat că Simona Halep a picat testul anti-doping de la US Open, au apărut tot felul de teorii și ipoteze cu privire la felul în care substanța interzisă Roxadustat a ajuns în organismul ei. Halep și avocații ei se pregătesc temeinic pentru procesul care va avea loc în curând la tribunalul Sport Resolutions de la Londra.

Una dintre probele care îi vor fi admise în cadrul procesului și pe care sportiva româncă se poate baza este cea care preusupune contaminarea cu substanțe interzise prin mâncare. Deși rară, această posibilitate va fi luată în calcul în cazul Simonei Halep, au anunțat reprezentanții Agenției de Integritate în Tenis.

„Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a fost anunțul făcut de Nicole Sapstead, director senior ITIA.

Dacă va fi găsită vinovată pentru dopaj, Halep riscă o suspendare de până la 4 ani.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
6.2 65 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.