Pune aceste două ingrediente în borșul cu carne și va fi mai gustos ca niciodată. Combinația ideală pentru o savoare aparte

Ce spune bucătarii celebri despre aceste ingrediente
Pune aceste două ingrediente în borșul cu carne și va fi mai gustos ca niciodată. Combinația ideală pentru o savoare aparte

Pentru a te bucura de un borș cu carne gustos nu este suficient să respecți rețeta clasică. Ai nevoie și de alte câteva trucuri cu ajutorul cărora acest fel de mâncare va fi și mai bun.

De ce să adaugi, sumplimentar, unt și zahăr în borșul cu carne

Numeroși bucătari recomandă ca atunci când pregătești borș cu carne să adaugi în rețetă unt și zahăr. Află de mai jos cum ajută aceste două ingrediente pentru ca gustul final să fie unul deosebit.

Unt – Pentru ca gustul tuturor ingredientelor puse în borș să devină mai echilibrat și uniform, bucătarii experimentați pun puțin unt. Acesta ingredient va ajuta ca supa să fie și mai satisfăcătoare și mai bogată.

Zahăr – Puține gospodine știu că zahărul poate fi folosit și la alte preparate, nu doar la cele dulci. Acesta te ajută să obții rezultate impresionante. E suficient doar un praf de zahăr pentru a păstra aroma de rubin fără oțet și sucul de lămâie. De asemenea, zahărul permite ca gustul borșului să devină și mai impresionant. Îl poți folosi și atunci când borșul este puțin prea acru din cauza pastei de roșii sau a altor produse specifice.

Rețetă de ciorbă acră, cu afumatură

Află cum să pregătești rapid și ușor o ciorbă acră, cu cartofi și afumătură. E perfectă pentru zilele reci de toamnă.

Ai nevoie de:

  • 200 grame șuncă afumată
  • 2 morcovi de mărime medie
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 felie de groasă de țelină
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 1 ardei kapia
  • 5 cartofi roșii sau galbeni
  • 1 litru borș
  • sare
  • leuștean verde sau uscat

Curăță ceapa și morcovul și toacă-le mărunt. Șunca afumată se taie în bucăți mici și se pune la prăjit în oală. Peste șuncă se adaugă ceapa și morcovii mărunțiți. Se lasă la călit cu o cană de apă. Se amestecă pentru a nu se prinde de oală. Curăță rădăcinoasele împreună cu ardeiul capia și, tăiate mărunt, se pun în oală, peste care se adaugă 2-3 litri de apă în funcție de capacitatea vasului. Se lasă la fiert până când toate legumele devin moi. Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi. După ce legumele au fiert se adaugă cuburile de cartofi.Separat, într-o cratiță se pune borșul la fiert. După ce dă în clocot se oprește focul. Se toarnă borșul în oală și se adaugă sare. Ciorba se mai lasă până dă un clocot apoi se închide focul. Se bate un gălbenuș de ou cu smântână lichidă apoi se toarnă în ciorbă. Se amestecă bine și se pune capacul la oală. După 10 minute ciorba este numai bună de servit, împreună cu o mămăliguță caldă și un ardei iute.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *