Răsturnare de situație în cazul morții baschetbalistei Alessia Raiciu. Medic: „Eu nu cred că aceasta este cauza”

Ce s-a rfi întâmplat de fapt cu Alessia Raiciu
Răsturnare de situație în cazul morții baschetbalistei Alessia Raiciu. Medic: „Eu nu cred că aceasta este cauza”

Situația pare să se complice în cazul morții Alessiei Raiciu, tânăra baschetbalistă care a murit în ziua în care împlinea 18 ani. Pompiliu Popescu, fostul medic al Naționalei de Fotbal, susține că nu este de acord cu raportul medicilor legiști. Potrivit lor, Alessia Raiciu ar fi avut un edem pulmonar acut.

Pompiliu Popescu: “Nu nu cred că aceasta este cauza, vorbim de o moarte subită”

Pompiliu Popescu susține că ar fi vorba despre cu totul altceva, nu edem pulmonar acut, așa cum scrie în raportul medicilor legiști. Potrivit lui, Alessia Raiciu ar fi avut o tulburare majoră de ritm cardiac.

„Nu cred că este vorba de un edem pulmonar acut, asta presupune o tromboză, adică un cheag care a ajuns în pulmon. Eu nu cred că aceasta este cauza, vorbim de o moarte subită care are cel mai adesea drept cauză o tulburare majoră de ritm cardiac (…) La ea moarte a survenit în somn, deci în condiții de repaus. Cel mai probabil ar fi să i se depisteze, dacă se va depista, o tulburare majoră de ritm care a dus la această sincopă cardio-respiratorie.

Sunt multe situații care nu au antecedente medicale cunoscute, fata fiind sportivă, trece de 2 ori pe an prin investigații la Centrul Național de Medicină Sportivă, unde teoretic i s-ar depista o asemenea afecțiune asupra inimii. Sunt destul situații în care astfel de afecțiuni sunt nedetectabile, sunt oculte, și se manifestă, din păcate, prin astfel de cazuri de moarte subită. Cel mai probabil, a fost o tulburare majoră de ritm cardiac”, a explicat Pompiliu Popescu, fost medic al naționali de fotbal a României, la Realitatea Plus.

Ce este edemul pulmonar

Potrivit romaniatv.net, edemul pulmonar reprezintă o afecțiune care constă în exces de lichid în plămâni, iar acest lucru duce la îngreunarea respirație și, în cel mai rău caz, la deces.

Ce este sindromul morții subite: „Principala cauză sunt aceste tulburări de ritm”

Potrivit specialiștilor, sindromul morții subite provoacă decesul a 210 000 de tineri în fiecare an. Acest fenomen afectează persoanele de până la 40 de ani. Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat de ce acest fenomen este de trei ori mai întâlnit la tinerii sportivi decât la cei sedentari.

„Paradoxal, morțile subite la sportivi sunt de 3 ori mai numeroase decât la tinerii sedentari. Și, deși sportul ar trebui să reprezinte un factor de protecție pentru sănătate, numărul de cazuri înregistrate în rândul sportivilor este mult mai mare. Iar principala cauză sunt aceste tulburări de ritm, fie că vorbim despre fibrilație ventriculară, fie că vorbim despre tahicardie ventriculară”, a explicat Tudor Ciuhodaru.

7.2 66 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.