Misterul morții Alessiei Raiciu! Medicul Tudor Ciuhodaru: “Moartea subită poate fi prevenită”

În cazul sportivilor riscul de moarte subită este de 2,8 mai mare decât la oamenii sedentari
Misterul morții Alessiei Raiciu! Medicul Tudor Ciuhodaru: “Moartea subită poate fi prevenită”

Mister în cazul morții Alessiei Raiciu! Baschetbalista care a murit în ziua în care împlinea 18 ani ar fi avut un edem pulmonar acut. Însă, există păreri care spun că ar fi vorba despre moarte subită. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre această afecțiune, susținând că poate fi prevenită.

Tudor Ciuhodaru: „Moartea subită poate fi prevenită”

Doctorul Tudor Ciuhodaru a declarat că indiferent de problema cu care s-a confruntat Alessia Raiciu, fără ca cei din jur să știe, ar fi putut fi prevenită dacă era testată din timp. Potrivit lui, în cazul sportivilor riscul de moarte subită este de 2,8 mai mare decât la oamenii sedentari.

„Moartea subită poate fi prevenită. La sportivi, oficial, riscul de moarte subită, paradoxal, este de aproape 2,8 ori mai mare decât la tinerii sedentari. Trebuie văzut dacă edemul pulmonar este cardiogen sau necardiogen. În privința sportivilor de performanță, uitați-vă ce a făcut Italia. Screening complet, adică evaluare la tot ceea ce pare suspect. Moartea subită poate fi prevenită la o mare parte din cazuri. În 1982, Italia a introdus un astfel de program și a scăzut incidența morții subite de la 3,6 la suta de mii de indivizi la 0,4, adică de aproape 10 ori”, a spus medicul Tudor Ciuhodaru pentru wowbiz.ro.

Cazul Alessiei Raiciu, asemănat cu cel al lui Patrick Ekeng

Medicul Tudor Ciuhodaru susține că multe dintre aceste afecțiuni au determinism genetic. Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă, afecțiunea din cauza căreia a murit Patrick Ekeng, are, potrivit medicului, determinism genetic.

„Țineți cont de faptul că o parte din afecțiunile astea au determinism genetic. Cardiomiopatia hipertrofică obstructivă, de care a murit Ekeng, are determinism genetic. Dacă ați mai avut în familie cazuri de morți subite, dacă ați mai avut rude care au dezvoltat afecțiuni cardiovasculare sub 50 de ani, testul genetic ar trebui să fie orientativ. Prevenția este la pământ în România. Dacă vorbim despre sportivii de performanță, în multe cazuri, diagnosticul le scapă echipelor medicale. În cazul displaziei aritmogene de ventricul drept, celulele de la nivelul inimii încep să genereze impulsuri anormale. La fel ca la cardiomopatia hipertofică obstructivă, primul semn este tahicardia, și poate duce rapid spre deces”, a mai spus medicul Tudor Ciuhodaru pentru sursa citată.

Vă reamintim că Alessia Raiciu a fost găsită moartă în dimineața zilei de 14 august, în ziua în care împlinea vârsta majoratului. Familia a declarat că tânăra baschetbalistă nu avea probleme de sănătate. Potrivit medicilor legiști, tânăra s-a stins din viața din cauza unui edem pulmonar acut.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
7.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *