Trucul pentru cea mai bună supă de pui. Ce trebuie să faci cu legumele înainte. E foarte important

Secretul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele

Scris de: Oana Matei

11 Feb. 2023

Trucul pentru cea mai bună supă de pui. Ce trebuie să faci cu legumele înainte. E foarte important

Ce poate fi mai potrivit în zilele reci de iarnă, decât o supă de pui caldă, făcută în casă? Supa de pui cu legume este un remediu excelent pentru virozele respiratorii care circulă în această perioadă. Studiile arată că supa de pui constituie o masă echilibrată care oferă nu numai hidratare, ci și o varietate mare de macro și micronutrienți, inclusiv proteine, fibre, aminoacizi, vitamine și multe altele. De asemenea, conține antioxidanți puternici și ingrediente antiinflamatoare. Supa de pui este un tonic pentru stările febrile, ameliorează durerile de gât, combate congestia nazală și hidratează organismul.

Care sunt ingredientele ideale pentru cea mai delicioasă supă de pui?

Carnea de pui

Cele mai bune părți ale puiului pentru prepararea supei de pui sunt spinările, gâtul și aripile. Pieptul de pui nu are niciun gust, iar pulpele de pui sunt prea mari pentru a fi servite întregi. Întotdeauna alege carnea cu os, oasele dau gustul delicios supei de pui. În timpul fierberii se va forma o spumă pe care o scoți cu o spumieră. Această spumă nu este  compusă nici din murdărie, nici din toxine ci este formată din proteine care se coagulează la fierbere. Nu aruncați prima apă, după fierberea cărnii. Sunt legende urbane că prima apă ar conține toxine eliminate din carnea de pui sau alte povești. Nu există niciun studiu asupra acestei metode. Dacă faci acest lucru pierzi toată aroma și gustul supei.

Legume

Legumele care dau gust delicios supei de pui sunt morcovii, ceapa, țelina, păstârnacul și pătrunjelul rădăcină. Un sfat util este să folosiți legumele în stare proaspătă sau congelată, nu folosi niciodată, ameliatori de gust sau aditivi alimentari, de tip vegeta sau concentrate pentru supe. Chiar nu este nevoie de acestea și nu sunt deloc sănătoase! Pentru un plus de savoare, înainte de a pune legumele în supă, le poți sota în puțin unt. Întotdeauna legumele se pun în supă după ce a fiert carnea și nu mai este nevoie de a fi spumată. Legumele se toacă mărunt sau bastonașe, în orice formă vor da un gust divin supei de pui.

Plante aromatice și condimente

Pentru o aromă deosebită poți experimenta gusturi noi folosind chimen, cimbru, semințe de fenicul, frunze de dafin, sau orice condiment ai dori să încerci. La sfârșitul preparării supei, presară o mână de frunze tocate de pătrunjel verde. Nu uita de sare și piper negru proaspăt măcinat. Delicios!

Tăiței sau găluște de griș

Sunt delicioși tăițeii de casă cu ou dar și găluștele pufoase de griș. Ambele variante se potrivesc de minune cu supa de pui.

Cum se servește supa de pui?

Desigur, supa de pui, fiind un aliment minune pentru sănătate, mai ales în perioada virozelor sezoniere, se servește fierbinte cu o felie proaspătă de pâine de casă.

Se poate limpezi supa de pui?

Dacă dorești să servești o supă de pui limpede, strecoară legumele și carnea înainte de a adăuga tăițeii sau găluștele. Tăițeii se vor fierbe separat, apoi se adaugă în supa limpede. Un alt procedeu de limpezire este cel cu morcov ras amestecat cu albuș de ou.  Supa se lasă la răcit apoi se dă la frigider. După ce s-a răcit bine, se pune la fiert împreună cu amestecul de albuș cu morcov. Vei observa cum impuritățile din supă vor adera la albușul coagulat. Se lasă supa să fiarbă timp de 10 minute, la foc mic, apoi se strecoară prin tifon. Va rezulta o supă limpede, curată.  Acest procedeu se folosește și pentru supa de vită.

Carnea și legumele fierte se pot servi separat cu mujdei de usturoi sau cu o salată de sfeclă coaptă amestecată cu sos de hrean.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
8.9 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *