Unde este indicat să-ți usuci hainele în interiorul locuinței, dacă stai la apartament. Nu este recomandat să folosești baia

Uscatul hainelor în casă poate favoriza apariția mucegaiului
Unde este indicat să-ți usuci hainele în interiorul locuinței, dacă stai la apartament. Nu este recomandat să folosești baia

Unde este indicat să-ți usuci hainele în interiorul locuinței, este o întrebare des întâlnită printre cei care stau la bloc. Dacă usuci rufele în interiorul locuinței, există riscul ca în scurt timp să te trezești cu mucegai din cauza umezelii. Există, așadar, un spațiu în care putem usca hainele fără acest risc? Răspunsul este da. Iată unde, mai exact.

Unde poți să usuci hainele în interiorul locuinței

În timpul sezonului rece, uscatul hainelor reprezintă o adevărată provocare pentru multe dintre gospodine. Deși pe piață există uscătoare electrice, speciale pentru rufe, sunt în continuare persoane care folosesc metode tradiționale precum sârma sau umerașele.

Multe persoane aleg ca iarna să usuce rufele în interiorul locuinței. Dar acest obicei poate fi unul dunător atât pentru casă cât și pentru sănătate, mai ales în rândul copiilor.

Experții nu recomandă să usuci hainele în interior, deoarece acestea vor elibera umezeală în aer, lucru care favorizează apariția mucegaiului, ceea ce poate pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale.

Totuși, dacă nu ai altă variantă și ești nevoită să usuci hainele în casă, ține cont de aceste sfaturi care te vor ajuta.

Înainte de a pune hainele la uscat într-o cameră, trebuie să te asiguri aceasta este bine aerisită și ventilată. Dacă respecți această regulă, hainelor tale nu le va trebuie mai mult de 24 de ore să se usuce în timpul sezonului rece. Astfel vei elimina riscul ca rufele să capete un miros neplăcut de mucegai.

Specialiștii recomandă ca hainele să fie uscate în afara spațiilor de locuit din casă. Așadar, nu ar trebui să pui niciodată la uscat rufele în dormitor, sufragerie, bucătărie sau mai ales în baie.

Baia este spațiul din locuință unde există deja multă umezeală și nu este indicat să produci și mai multă pentru a nu favoriza apariția mucegaiului. În plus, din cauza umezelii deja existente, în baie, rufelor le va lua mai mult timp pentru a se usca.

În consecință, dacă dispui de o cameră specială, bine aerisită, pentru uscarea hainelor nu ezita să o folosești. Totodată, dacă ai un garaj nu te feri să usuci rufele acolo. Fie că alegi să folosești un schelete metalic sau o sârmă, hainele trebuie lăsate la distanță rezonabilă. Astfel se vor usca în întregime, scrie Daily Record.

Cum scapi de umezeala din casă

În sezonul rece, există posibilitatea ca în locuință să apară umezeală, care, la rândul ei, favorizează apariția mucegaiului. Potrivit specialiștilor, nivelul de umiditate din locuință trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 40% și 60%.

Pentru a elimina și preveni apariția umezelii ai la îndemână mai multe metode.

În comerț există aparate speciale care combat umezela, denumite dezumidificatoare. Însă acestea sunt scumpe și adesea voluminoase, astfel că îți vor ocupa destul spațiu într-o cameră.

Există însă și metode mult mai ieftine de a elimina umezeala. Nisipul pentru pisici și silica gel sunt variante foarte bune. Acestea pot fi puse în zona ferestrelor, cum ar fi pervazurile. Acestea au proprietatea de a absorbi umezeala și astfel locuința ta va fi ferită de mucegai.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *