Unde locuiește Moș Crăciun? Adresa exactă a fost dezvăluită la radio

Primește zilnic mii de scrisori din partea copiilor.
Unde locuiește Moș Crăciun? Adresa exactă a fost dezvăluită la radio

Copiii din întreaga lume așteaptă cu nerăbdare seara de 24 spre 25 decembrie pentru a primi darurile mult visate. Este momentul când Moș Crăciun sosește la casa fiecăruia și așază sub brad cadourile pentru cei mici, dar și pentru cei mari. De-a lungul timpului, copiii au fost curioși să afle unde locuiește Moș Crăciun, pentru a-i scrie scrisori cu dorințele lor și, de ce nu, chiar pentru a-i face o vizită. Iată care este adresa exactă a simpaticului bătrânel.

Unde locuiește Moș Crăciun?

Tradiția legată de Moș Crăciun, cel care în noaptea dintre Ajun și ziua de Crăciun aduce daruri copiilor cuminți, este larg răspândită în întreaga lume. Ea a apărut în secolul al IX-lea, Moșul find prezentat ca un bătrânel cu barbă albă, îmbrăcat într-un costum roşu cu blăniţă albă pe margini, cizme negre şi o căciulă roşie.

Citește și: Concerte de Crăciun 2023. Program special la târgurile din București pe 25 decembrie

Fascinați de magia creată în jurul acestui personaj, copiii au vrut întotdeauna să afle unde locuiește Moșul. Misteriosul loc a fost divulgat abia în 1927, la un post de radio finlandez, de către Markus Rautio („Uncle Markus”), gazda emisiunii „Ora Copiilor”.

Prezentatorul a dezvăluit atunci că Moş Crăciun locuieşte în Munţii Korvatunturi (în traducere „Muntele Ureche”), care se află în ţinutul Savukoski, la graniţa Finlandei cu Rusia, precizează volumul „Cartea de Crăciun” de Sorin Lavric (Editura Humanitas, 1997).

De atunci, la locuința moșului sosesc zilnic o mulțime de scrisori de la copiii din întreaga lume. Să nu uităm însă și de ajutoarele Moșului, cele fără de care acesta nu ar putea ajunge la timp la fiecare copil în noaptea dintre 24 și 25 decembrie: renii săi. Cel mai cunoscut dintre ei este Rudolph, cel cu nasul roșu. El îi conduce pe ceilalţi reni: Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer şi Vixen. În Statele Unite există 34 de locuri care poartă numele renilor, scrie romania24.ro.

Povestea bradului de Crăciun

Un alt simbol important al acestei sărbători este bradul. Prima referire la un brad decorat de Crăciun a apărut la Riga, în Letonia, în 1510. Câțiva ani mai târziu, în 1521, se împodobea primul brad de Crăciun la Paris. Responsabilă a fost prințesa Helene de Mecklembourg.

Citește și: Locul din casă unde trebuie să pui vâscul de Crăciun. Trucul pentru a avea parte de multă dragoste în viața ta

De asemenea, în 1531, în Germania, a fost împodobit pentru prima dată un pom de Crăciun, se arată în volumul „Cartea de Crăciun” de Sorin Lavric.

Bradul de Crăciun a ajuns în Statele Unite în anul 1749, odată cu coloniştii germani stabiliţi în Pennsylvania. În anul 1804, soldaţii din Fort Dearborn au tăiat brazi din pădure cu care şi-au decorat adăposturile în timpul sărbătorilor de iarnă, dedicate Naşterii Mântuitorului. Alabama a fost primul stat care a a legalizat împodobirea bradului de Crăciun, în 1836.

În Anglia, pomul de Crăciun a apărut în 1841, când prințul Alber (de origine germană) i-a dăruit soției sale, regina Victoria, un brad, pe care l-au instalat în castelul Windsor. Potrivit volumului amintit, bradul purta în vârf un înger, care ulterior a fost înlocuit cu o stea, pentru a aminti de steaua văzută de cei trei magi veniți de la răsărit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *