Ce valabilitate au tichetele sociale. Când expiră și ce cumpărături poți face cu vocherele

În cât timp pot fi cheltuite sumele aferente voucherelor sociale
Ce valabilitate au tichetele sociale. Când expiră și ce cumpărături poți face cu vocherele

Ce valabilitate au tichetele sociale și ce cumpărturi poți face cu voucherele de 250 de lei. Persoanele care prezintă risc de sărăcie beneficiază de tichete sociale prin programul Sprijin pentru România, cu ajutorul cărora își pot cumpăra alimente sau mese calde. Iată ce termen de valabilitate au acestea.

Ce valabilitate au tichetele sociale

Programul Sprijin pentru România a demarat la 1 iunie, atunci când Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a cardurilor cu voucherele sociale. Programul este structurat în patru etape, iar la fiecare dintre ele, beneficiarii vor primi câte 250 de lei, bani pe care îi pot folosi pentru a-și achiziționa alimente sau mese calde.

În prima tranșă, 2,48 de milioane de români au primit tichetele sociale. În cea de-a doua etapă de emitere a cardurilor, numărul acestora va crește cu 150.000, incluzându-i aici atât pe cei care au devenit eligibili la 1 iulie 2022, cât și beneficiarii omiși din listele inițiale. Data limită până la care care oamenii vor primi banii este 8 septembrie.

Cardul cu vouchere alimentare permite plata printr-un sistem contactless, prin apropierea cardului de terminalul bancar. Banii primiți pe card nu pot fi retrași.

Sumele primite pot fi folosite în termen de 365 de zile de la data alimentării cardurilor, potrivit informațiilor oferite de Guvernul României.

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ce poți face dacă nu ai primit voucherele sociale

În cazul în care te afli în situația de a nu fi primit până acum tichetele sociale pentru alimente și mese calde, te poți adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Emiterea cardurilor pentru noii beneficiari incluși în a doua tranșă se va face până pe data de 22 august, iar distribuirea lor către beneficiari prin intermediul Poștei Române urmează să se facă până pe 3 septembrie. Iar până pe 8 septembrie, dispozitivele pentru plată electronică vor fi alimentate cu suma de 250 de lei.

„Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE.

9.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.