10 treburi casnice care te ajută să arzi multe calorii. Nu vei mai avea nevoie de sală

Dacă nu ai timp să mergi la sală trebuie să știi ce poți face chiar la tine acasă
10 treburi casnice care te ajută să arzi multe calorii. Nu vei mai avea nevoie de sală

Alergatul la maraton, mersul la sală sau înotul în bazin nu sunt singurele căi pentru a arde calorii. Foarte bine ajută și curățenia în casă sau munca în grădină. Veți vedea mai jos 10 treburi casnice care te ajută să arzi multe calorii, fiind vorba de o estimare generală.

10 treburi casnice care te ajută să arzi multe calorii

Atunci când nu ai timp să mergi la sală e bine să știi ce poți face acasă pentru a te menține în formă. Multe dintre treburile casnice ajută la arderea caloriilor:

  1. Curățarea zăpezii (aproximativ 400 de calorii). Puteți mânca fără grijă o porție de sarmale iarna, după ce ați petrecut o oră curățând zăpada din curte. Mare atenție, condusul unei mașini de spulberat zăpada ajută la reducerea a aproximativ 100 de calorii.
  2. Curățarea buruienilor din grădină. Așa reușiți să ardeți până la 400 de calorii. O oră de muncă grea în grădină arde echivalentul unui burger de la fast-food sau al unei înghețate. De asemenea, în aceeași categorie intră și zugrăvirea sau lustruitul podelelor.
  3. Cositul manual – până la 395 de calorii. Cei care stau la casă și preferă să tundă iarba cu o mașină acționată manual trebuie să știe că au și multiple beneficii pentru sănătate.
  4. Gătitul la cuptor. Așa poți arde până la 350 de calorii. Nivelul de ardere al caloriilor variază în funcție de cât efort depuneți pentru frământat sau rulat prăjiturile sau mâncarea pe care o gătiți la cuptor.

Metode prin care poți să arzi multe calorii

  1. Curățatul streșinilor. Aceasta muncă poate arde calorii cât dansatul la un bal și o oră de cățărat. Adică pot arde echivalentul unei căni de orez cu pui prăjit, aproximativ 330 de calorii.
  2. Adunatul frunzelor uscate și punerea lor în saci – până la 280 de calorii. O oră de adunat frunze toamna poate arde calorii echivalent cu o chiflă cu lapte.
  3. Curățarea băii: gresie și faianță. Curățatul podelei cu mopul, datul cu aspiratorul sau ștersul faianței ajută la arderea a aproximativ 260 de calorii.
  4. Curățenia riguroasă. Măturatul, datul cu aspiratorul, ștersul podelei, ștersul geamurilor, ajută la arderea a aproximativ 250 de calorii.
  5. Spălatul geamurilor. Acest lucru este la fel obositor ca și spălatul podelei cu mopul. Mai ales dacă este necesar să folosești o scară pentru a spăla toate geamurile, trebuie să știi că poți arde până la 200 de calorii.

Curățenia superficială: ștersul prafului, spălatul vaselor, ducerea gunoiului, schimbatul așternuturilor sau hrănitul animalelor. Toate acestea te ajută să scapi de aproximativ 150 de calorii. Dacă vrei să arzi peste 400 de calorii trebuie să știi de ajutor este căratul alimentelor pe scări timp de o oră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *