20 iulie, Ziua Aviației. Programul evenimentelor speciale care se desfășoară în București și în țară

Spectacole impresionante pe cerul Capitalei și al altor 25 de orașe, de Ziua Aviației Române.
20 iulie, Ziua Aviației. Programul evenimentelor speciale care se desfășoară în București și în țară

20 iulie, Ziua Aviației. Forțele Aeriene Române vor marca această zi cu evenimente speciale în București și în principalele orașe ale țării. Pe ceul Capitalei vor avea loc demontrații impresionante cu zeci de avioane de luptă aparținând Forțelor Aeriene Române și ale unor alte state membre NATO, aparate de zbor comerciale și elicopetere. Piloții vor participa la misiuni demonstrative în nu mai puțin de 25 de orașe ale țării. Iată programul complet ale evenimentelor.

20 iulie, Ziua Aviației

Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române se sărbătorește în fiecare an pe 20 iulie, în aceeași zi în care este prăznuit și Sfântul Ilie, considerat ocrotitorul spiritual al piloților.

La fel ca în fiecare an, și în 2022 Forțele Aeriene Române marchează această zi cu o serie de evenimente impresionante ce au loc atât în Bucrești cât și în cele mai importante orașe din țară.

Astfel, pe 20 iulie, pe cerul Capitalei vor putea fi văzute zeci de avioane, precum F-16, Eurofighter Typhoon, An-30, C-130 Hercules, C-27J Spartan, Boeing 737 sau Extra 300 şi 330, de ziua Zilei Aviaţiei.

Ceremonie militară și religioasă în Capitală

Evenimentul începe la ora 11:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, cu o ceremonie militară și religioasă cu depunere de coroane de flori în memoria eroilor aviatori. În tot acest timp, nu mai puțin de 20 de aparate de zbor militare vor brăzda cerul desupra monumentului.

„Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, miercuri, 20 iulie, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, se va desfăşura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.

Pe timpul ceremoniei vor evolua aproximativ 20 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-330, IAR-99 aparţinând Forţelor Aeriene Române, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, 2 elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, 2 elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparținând Tarom precum și 4 aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României”, au transmis Forțele Aeriene Române.

În ce alte orașe vor avea loc demonstrații

Totodată, cu prilejul sărbătoririi Zilei Aviaţiei, vor fi survolate de aeronave militare și alte localități precum: Piatra Neamț, Târgu Neamț, Suceava, Botoșani, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Galați, Brăila, Focșani, Adjud, Onești, Caracal, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Târgu Lăpuș, Groșii Țibleșului, Dej, Gherla, Turda, Luduș, Târgu Mureș, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia și Aiud, potrivit Forțelor Aeriene Române.

20 iulie, Ziua Aviației
20 iulie, Ziua Aviației

109 de existență a aviației militare a Armatei Române

Forțele Aeriene Române reprezintă aviația militară a Armatei Române, care a fost înființată oficial la 1 aprilie 1913, prin aprobarea Legii privind Organizarea Aeronauticii Militare de către Parlamentul României.

Istoria aviației militare române începe odată cu Ordinul nr. 7925/5 din noiembrie 1909 prin care se ordona Arsenalului de Construcții al Armatei din București construirea unui avion după indicațiile și sub supravegherea lui Aurel Vlaicu.

Aviația militară a țării noastre a participat activ la luptele din Al Doilea Război Balcanic, din Primul Război Mondial, din Războiul româno-ungar din 1919 și din al Doilea Război Mondial.

Forțele Aeriene Române vor primi 32 de avioane de vânătoare F-16 norvegiene

În momentul de față, Forțele Aeriene Române au un efectiv de 9600 de persoane și 164 de aparate de zbor, fiind într-un proces de modernizare și reorganizare.

De curând, guvernul României a aprobat proiectul de lege care prevede achiziția a 32 de avioane de luptă F-16 second hand din Norvegia. Prețul estimat al tranzacției se ridică la 454 de milioane de lei fără TVA, potrivit digi24.

„Avioanele vor fi livrate în stare operațională. Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație M6.X cu avioanele F-16 din prima escadrilă intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române”, a transmis joi MApN.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Românca din Pașcani, FILMARE VIRALĂ! Cum apare cu iubitul celebru, după ce a rămas gravidă
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *