3 culori care îi atrag cel mai mult pe țânțari. Ce trebuie să eviți

Ce să porți pentru a nu atrage țânțarii
3 culori care îi atrag cel mai mult pe țânțari. Ce trebuie să eviți

Țânțarii reprezintă o mare problemă în anotimpul cald! Mușcăturile lor produc disconfort prin mâncărime și iritații pe piele. Există și posibilitatea să cauzeze reacții alergice periculoase. Cercetătorii au stabilit care sunt culorile care îi atrag cel mai mult și care trebuie evitate dacă nu dorim să fim ciupiți de țânțari.

Ce se poate întâmpla dacă te mușcă un țânțar

Mușcătura de țânțar provine de la insecta-femelă deoarece ea are nevoie de proteine pentru a produce ouă. Masculii se hrănesc cu zahărul pe care îl găsesc în plante sau alte surse. Pe lângă disconfort și iritație, țânțarii pot transmite boli cum ar fi: febra West Nile, febra galbenă, malaria, encefalita virală sau filarioza limfatică. Din acest motiv este indicat să încercăm să ținem țânțarii cât mai departe de noi.

3 culori care îi atrag cel mai mult pe țânțari

Potrivit studiilor, există mai mulți stimuli care îi atrag pe țânțari, cum ar fi aerul pe care îl expirăm, temperatura corpului, transpirația, dar și unele culori pe care le purtăm, scrie clicksanatate.ro. Jeffrey A. Riffel, profesor de biologie la Universitatea din Washington, și colegii săi au urmărit traiectoria zborului a peste un milion de țânțari femele într-un mediu controlat și au descoperit că aceștia au fost atrași de culorile roșu, portocaliu și negru. Culorile alb, verde și violet nu au prezentat interes pentru insecte. Potrivit specialiștilor, culoarea roșu reprezintă pentru țânțari “promisiunea unei mese bune de sânge”.

“Evitarea hainelor cu aceste culori este o bună modalitate de a preveni mușcăturile de țânțari”, recomandă prof. Jeffrey A. Riffel.

Dacă nu dorești să devii următoarea victimă a unui țânțar, iată soluția: încearcă să porți nuanțe cât mai deschise și mai discrete. Alb, bej, kaki, galben pastel și chiar gri sunt opțiuni foarte bune. Și ca bonus, aceste culori te vor menține mai răcoroasă într-o zi toridă.

8.1 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.