3 trucuri pentru a curăța cel mai ușor arsura de pe tigăi. Te scapă de frecat, vor străluci

Nu trebuie să le arunci sau să cumperi produse scumpe. Curăță tigăile cu lucruri pe care le ai deja în casă
3 trucuri pentru a curăța cel mai ușor arsura de pe tigăi. Te scapă de frecat, vor străluci

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată ca un vas în care gătești des să își schimbe culoarea și să se formeze arsura pe el. Nu trebuie să îl arunci deoarece există soluții. Vei vedea mai jos 3 trucuri pentru a curăța cel mai ușor arsura de pe tigăi.

3 trucuri pentru a curăța cel mai ușor arsura de pe tigăi

De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când tigaia intră în contact cu un lichid sau când unele alimente cad sau le așezi greșit pe grătar/aragaz. Această situație duce la arderea acestora pe fundul tigăii, iar după mizeria pare foarte greu de îndepărtat. Trucurile de mai jos te vor ajuta să nu cheltui foarte mulți bani pentru a curăța tigăile, ci să reușești să faci asta cu câteva lucruri pe care, cel mai probabil, le ai deja în casă.

Cu bicarbonat de sodiu și oțet. Pune puțin bicarbonat de sodiu pe zona afectată și imediat după toarnă o lingură de oțet alb. Lasă totul să acționeze pentru 5-10 minute. Vei observa cum se desprinde arsura, iar tigaia se curăță foarte ușor.

Cu sare grunjoasă. Pune acest tip de sare pe arsura de pe tigaie și freacă bine cu un burete de sârmă.

Cu lămâie. Pune puțin bicarbonat de sodiu pe arsura de pe tigaie, apoi stoarce o lămâie peste. Lasă câteva minute, apoi spală normal și vei vedea cum arsura dispare, potrivit viviendoencasa.mx.

De ce să nu speli niciodată tigaia încinsă cu apă rece

Potrivit experților, punerea unei tigăi încinse sub apă mult mai rece produce un șoc termic care vă poate strica tigaia în acel moment sau pe termen scurt sau mediu. Acest șoc termic provoacă deformări în tigaie care nu îi permit să stea corect pe suprafața plitei sau aragazului. În plus, metalele din tigăi se extind ușor atunci când sunt încălzite și revin în mod natural la dimensiunea lor atunci când sunt lăsate să se răcească. Dacă nu le permitem să se răcească încet, nu numai că le putem determina să se deformeze, ci și să se spargă, mai ales atunci când sunt mai subțiri.

„Dacă tigaia se răcește puțin câte puțin, își va recăpăta dimensiunea inițială fără probleme. Uneori deformarea este temporara si tigaia își recapătă forma pe măsura ce se răcește, mai ales daca tigaia este rezistentă. În alte cazuri, deformarea este permanentă, mai ales dacă este făcută cu un material mai fin. Cu toate acestea, faptul că pui tigăi calde sub apă rece afectează toate tigăile”, a declarat Philicia Frasson, manager de produs la All-Clad.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
8.7 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *