3 trucuri pentru a obține mai mult suc de la lămâi. De ce să nu arunci coaja

Trucuri simple, de mare ajutor în bucătărie!
3 trucuri pentru a obține mai mult suc de la lămâi. De ce să nu arunci coaja

Disponibilă pe tot parcursul anului pe piață, lămâia este un citric esențial în bucătăria, atât pentru diferite preparate, cât și pentru a aroma anumite dulciuri. Dacă preferi ceva răcoritor, categoric vei folosi lămâia pentru a prepara o limonadă rece, perfectă pentru zilele caniculare.

3 trucuri pentru a obține mai mult suc de la lămâi. Nu o să mai arunci de acum coaja sau resturile rămase

Cum să scoți mai mult suc dintr-o lămâie, folosind câteva metode simple, la îndemână în bucătărie:

  • Metoda standard. Taie lămâia în două și stoarce jumătățile pe rând.
  • Metoda rulării. Rulează lămâia cu podul palmei timp de 45 de secunde, apoi taie-o pe jumătate și stoarce cu mâna.
  • Metoda încălzirii. Pune lămâia în cuptorul cu microunde pentru 25 de secunde, apoi taie în două și stoarce tot cu mâna.

Alte trucuri pe care le poți face pentru a folosi întreaga lămâie în diferite rețete:

  1. Ce să faci cu sucul de lămâie

Dacă aveți lămâi în plus, una dintre cele mai bune modalități de a profita de ele este să le stoarceți. Păstrați sucul pentru a-l încorpora în diferite sosuri și creme tartinabile, cum ar fi hummus sau guacamole. De asemenea, sucul de lămâie poate fi înghețat în tăvile pentru gheață și puteți adăuga ulterior cuburile în băuturile răcoritoare.

  1. Ce să faci cu coaja de lămâie

Pe lângă faptul că o puteți răzui și păstra într-un borcan de sticlă cu o închidere etanșă în frigider, puteți decoji o lămâie și puteți depozita întreaga coajă în congelator. Astfel, atunci când o dezghețați, acesta își va menține toate proprietățile în ceea ce privește aroma. Cel mai bun mod de a o păstra este într-o pungă cu o închidere etanșă, care este bine sigilată și fără aer în interior.

Știați că puteți confia coaja de lămâie? Trebuie doar să tăiați coaja în fâșii subțiri, să le fierbeți cu apă timp de două minute. Apoi strecurați apa și să repetați procesul de cel puțin câteva ori mai mult. Apoi pregătiți un sirop încălzind apa și zahărul în părți egale și puneți apoi coaja de lămâie pentru 30 de minute la foc mediu, scrie lecturas.com.

  1. Cum pot fi păstrate jumătățile de lămâie pentru mai mult timp

Primul lucru pe care ar trebui să-l știți este că lămâia nu se usucă. Este indicat să acoperiți partea tăiată, astfel va rămâne proaspătă pentru mai mult timp. O altă modalitate foarte bună de a păstra de lămâile începute este să le tăiați în felii și să le înghețați.

Acum nu veți mai arunca resturile de lămâie, fie coaja, fie fructul acestora. Există o mulțime de modalități pentru a le putea folosi!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
7.9 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *