4 greșeli mari când pui castraveți la murat. De asta se înmoaie și nu ies crocanți

Secretul pentru cele mai bune murături
4 greșeli mari când pui castraveți la murat. De asta se înmoaie și nu ies crocanți

Castraveții murați sunt regii cămarelor în sezonul rece. Nicio masă de sărbătoare nu este completă fără un o farfurie cu castraveți murați, perfect sărați și crocanți. Dar cum să ajungi la un astfel de rezultat? Cu siguranță ai pățit ca murăturile tale să iasă moi, mai ales dacă în zeama folosită ai pus oțet. Iată ce să faci pentru ca legumele tale murate să nu se mai deformeze și înmoaie!

Ce să faci pentru castraveți murați crocanți și fără defect

Primul pas este să ne dăm seama de ce castraveții sși-au schimbat forma în timpul muratului. Poate fi din cauza castraveților care nu au fost potriviți pentru murat, ca cei colectați târziu pentru conservare. Apoi, înainte să îi pui cu sare și la murat, propriu-zis, îi ții în apă rece. Sau poate este prea multă sare sau usturoi în marinadă.

Fii atent la aceste aspecte data viitoare când cumperi castraveți pentru murăturile de iarnă. Aplică următoarele sfaturi pentru conserve delicioase și rezistente:

1. Străpunge fiecare castravete cu o furculiță pe ambele părți;

2. Adaugă o lingură de vodcă în fiecare borcan, acest truc va menține castraveții crocanți;

3. Folosește ca aditiv bucăți de hrean sau frunze de coacăz;

4. Murăturile se păstrează în borbacne sterilizate până la 2 ani, însă nu mai mult, pentru că, după acest timp, consumul devine periculos pentru sănătate.

Rețeta pentru castraveți murați perfecți

Pentru a conserva castraveții în soluție de oțet, ai nevoie de borcane potrivite și de câteva ingrediente simple. Pe lângă oțet și castraveți, mai poți pune în borcane și piper boabe, muștar boabe, foi de dafin și bucăți de hrean și morcov. Castraveții trebuie să fie mici și drepți, pentru a se așeza bine în borcane.
Poți folosi borcane de 800 de grame, pe care să le sterilizezi înainte. Cantitatea de lichid care va fi pusă peste castraveți se stabilește în funcție de câte borcane sunt. La fiecare litru de apă se vor pune 20 g de sare neiodată, specială pentru murături, și 20 g de zahăr. Acesta are rolul de a echilibra gustul acru al oțetului și de a face murăturile delicioase.
Pentru a obține o soluție cu un gust echilibrat, cantitatea de oțet trebuie să fie jumătate din cantitatea de apă folosită. Astfel, la un litru de apă vei folosi 500 ml oțet alb, o lingură de sare grunjoasă și o lingură de zahăr. Pentru a determina exact câtă soluție trebuie să faci, umple borcanele cu castraveți și toarnă apă peste ei, până când bolcanele sunt pline.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
7.7 26 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *