4 plante care aduc noroc în casă. Atrag abundența și succesul, conform Feng Shui

Acestea sunt plantele pe care e bine să le ai în casă pentru a avea noroc

Scris de: Daoud Andra

02 Nov. 2022

4 plante care aduc noroc în casă. Atrag abundența și succesul, conform Feng Shui

Plantele decorative nu au doar rol estetic, ci și simbolic. Există anumite flori în ghiveci despre care se spune că atrag energii pozitive în viața ta sau că, dimpotrivă, aduc ghinion. Dacă ești o persoană care crede în principiile Feng Shui, trebuie să știi care sunt cele 4 plante care aduc noroc în casă, dar și pe care să le eviți.

Plante care aduc noroc în casă, conform principiilor Feng Shui

Plantele decorative înfrumusețează orice spațiu de locuit, dar au și alte avantaje. Frunzele lor ajută la purificarea aerului, iar unele plante sunt încărcate de simbolism. Potrivit credințelor Feng Shui, există plante care atrag abundența și norocul în viața celor care le dețin. Dacă ești adeptul acestor principii, alege una dintre aceste plante și pune-o acasă sau la birou.

Planta banilor

După cum îi spune și numele, această plantă originară din Asia se numără printre cele care aduc noroc pe plan financiar. Este foarte ușor de îngrijit, având nevoie doar de lumina directă a soarelui și să fie udată regulat. Pentru a-și atinge scopul și a-ți aduce noroc, pune o monedă în ghiveci, sub pământ.

Crassula

Această plantă nu este deloc pretențioasă și este bine să o ai în casă, pentru că atrage banii. Se spune că frunzele ei, de forma unor monede, te ajută să ai noroc pe plan financiar. Ai grijă însă unde o așezi: trebuie să fie orientată spre nord, în dreapta intrării în casă.

Citești și: Plante de apartament care nu au nevoie de lumină. Sunt ușor de îngrijit

Iederă suedeză

Dacă vrei să ai bani mai mulți, aceasta este planta care nu trebuie să-ți lipsească din casă sau din birou. Iedera suedeză aduce abundență și te ajută să evoluezi rapid pe plan profesional.

Bambus norocos

O plantă al cărei nume spune multe despre energia bună pe care poate să o atragă. Este ideal să ai această plantă atunci când îți dorești noroc pe plan profesional. Dacă îți dorești să avansezi la job sau să îți schimbi locul de muncă, pune această plantă în casa ta și vei avea parte de succes în acest domeniu.

plante care aduc noroc in casa
Bambusul norocos nu ar trebui să îți lipsească din casă

Plante care aduc ghinion

Potrivit Feng Shui, există și plante pe care nu este de bun augur să le ai în casă. Acestea pot fi ținute pe balcon, în grădină sau pe terasă, însă nu la interior, pentru că se spune că atrag energii negative în viața ta.

Cactus – plante care cresc lent și pe care nu prea le poți atinge. Trebuie ținute afară, în grădină sau pe balcon, deoarece atrag energia negativă.

Hortensiile – arbuști acidofili care, potrivit Feng Shui, reprezintă singurătate. Astfel că nu este deloc indicat să le ții în locuința ta.

Citește și: De ce să pui scorțișoară în pământul florilor. Trucul banal care salvează plantele de apartament

Bumbac – această plantă nu are ce căuta într-o locuință deși, pentru decor, ar arăta foarte bine. Florile adună praf și se spune că reprezintă sărăcie și ghinion.

Garoafe – sunt asociate cu moartea, iar legendele spun că nu trebuie ținute în casă. Cele roșii sunt cele mai ghinioniste, astfel că e bine să alegi alte culori sau chiar să le eviți complet.

Cale – au o sevă care conține oxalat de calciu, fiind foarte periculoase. În situația în care seva respectivă este consumată, poate fi fatală. În plus, calele atrag doar necazuri și sunt considerate plante de doliu.

 

 

3.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.