5 culori de păr care nu favorizează părul subțire și 5 culori care sunt ideale

Dacă ai părul fin, descoperă ce culori de păr nu te avantajează.
5 culori de păr care nu favorizează părul subțire și 5 culori care sunt ideale

Culori de păr care nu favorizează părul fin și pe care ar trebui să le eviți dacă ai părul fragil. Specialiștii sunt de părere că păstrarea culorii este cheia pentru menținerea unui aspect voluminos al părului. Atâta timp cât alegi nuanțele potrivite, mai multe tonuri de culori pot fi luate în considerare. Iată însă, ce trebuie să eviți.

5 culori de păr care nu favorizează părul fin

Când vine vorba de alegerea unei culori de păr, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să te asiguri că e nuanța potrivită pentru tine, astfel încât să nu-ți supui podoaba capilară la prea multe ședințe de vopsirea a părului.

1.Părul foarte închis

Este vorba de părul foarte întunecat, apropiat de negru, care nu se potrivește în cazul firelor subțiri. În timp ce culoarea poate părea lucioasă, culoarea închisă este extrem de nepotrivită pentru părul fin. Așa că trebuie evitate tonurile dure, foarte întunecate. Astfel scalpul se poate vedea mai ușor, în cazul părului subțire.

2. Culoarea părului uniformă

În loc să închizi sau să deschizi părul peste tot, adaugă puțină profunzime prin nuanțe multitonale. Încearcă să eviți o culoare totală, care poate face părul să pară plat. Crearea diferitelor tonuri poate ajuta la reflectarea luminii și poate oferi un aspect mai plin. De exemplu, părul castaniu deschis poate fi îmbunătățit cu o combinație de șuvițe contrastante. Dacă ai părul mai deschis, îl poți lumina cu câteva nuanțe. Culoarea deschisă amplifică volumul în cazul părului fin.

3. Blond deschis

Dacă ai o culoare de păr mai intensă, cum ar fi blond, evită o culoare prea deschisă, uniformă. Poți folosi aceeași tehnică de colorare prin șuvițe pentru a adăuga volum. Încearcă balayage, deoarece este o tehnică perfectă care creează o iluzie optică. Părul pare mai gros și mai plin.

4. Culoarea părului apropiată de ten

Dacă ai tenul palid și părul blond platinat, această combinație nu este deloc măgulitoare. Pielea și părul cu aspect palid vor face ca șuvițele tale să pară cu adevărat plate. Așadar, în loc să alegi o culoare a părului apropiată de nuanța pielii, încearcă să adaugi câteva nuanțe diferite în păr, pentru a-l împiedica să arate fără volum.

5. Părul tern, prea tocit

Îmbina culoarea părului cu câteva straturi de păr sănătos. Dacă ai părul până la umeri sau mai lung, tunsorile care nu stratificare pot face ca părul să pară mai subțire. Așadar, cere o tunsoare care să încadreze fața, fie că este vorba de un breton lateral sau de câteva șuvițe inegale.

Iată și cele mai potrivite culori care te vor ajuta să obții acea senzație de volum:

5 culori care sunt ideale pentru părul fin

5 culori de păr care nu favorizează părul fin
Blond

1. Blond neutru

Versatilitatea acestui tip de blond, o transformă într-una dintre cele mai potrivite culori pentru părul subțire. Această culoare se obține prin amestecarea unei cantități egale de tonuri calde și reci. Această culoare de păr se potrivește foarte bine femeilor cu pielea palidă și părul fin. În loc de tonuri calde, cum ar fi blondul, alege să îți vopsești părul subțire într-o nuanță de blond neutru.

2. Umbre roz maro

O culoare roz în două nuanțe este o alegere foarte modernă. Multe celebrități de la Hollywood, inclusiv Lily Allen sau Lucy Hale au etalat recent astfel de coafuri în două tonuri. Culoarea părului maro cu roz ombre pentru femei este un adevărat spectacol de culoare. Este un balayage roz de vară aprins, amestecat, care va distrage atenția de la lipsa volumului. Această culoare se potrivește cu toate tipurile de piele și arată minunat atât pe părul lung, cât și pe cel mediu.

3. Ciocolatiu

Maro ciocolatiu este o culoare la modă, deosebit de versatilă. Culorile de păr brun, precum ciocolata neagră, ajută femeile să transmită iluzia unui păr mai gros și mai plin. Fiind o nuanță bogată, profundă și rece, ciocolatiul evocă și un sentiment de lux și sofisticat. Această culoare de păr arată foarte bine, în special pe pielea măslinie.

4. Castaniu

Castaniul este o alegere excelentă pentru părul subțire. Reprezintă o varietate de tonuri roșcate, care variază în nuanțe de la mediu la închis. Este descrisă în mod obișnuit ca maro-roșcat sau ghimbir închis. Această culoare îndrăzneață de păr te ajută să distragi atenția de la părul tău subțire, mai ales dacă este combinată cu bucle.

5. Repere multi-tonale

De ce să încerci o singură culoare de păr, când poți experimenta mai multe tonuri contrastante. O singură culoare de păr este și mai greu de întreținut. În schimb, accentele multi-tonale se îmbină perfect cu nuanța naturală a părului tău. Tehnica de evidențiere aleasă depinde de tine. Poți opta între balayage și babylights care se potrivesc la orice culori de păr pentru părul fin.

Citește și cea mai atrăgătoare culoare de păr. Bărbații nu preferă blondul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *