5 flori care rezistă la soare. Te vei bucura de frumusețea lor ani la rând

Cum să ai o grădină cu multe flori colorate pe tot parcursul verii
5 flori care rezistă la soare. Te vei bucura de frumusețea lor ani la rând

Dacă îți dorești ca vara să ai o grădină plină de flori, trebuie să știi care dintre ele rezistă la soare. Aceste cinci flori își păstrează frumusețea chiar și în zilele toride, suportând temperaturile mari și uscăciunea. Multe dintre ele sunt perene, astfel că vor înflori mulți ani la rând în grădina ta.

5 flori care rezistă la soare. Iată ce trebuie să plantezi în grădina ta

Fiecare dintre ele poate fi cultivată atât în jardiniere, cât și în ghivece mai adânci, dar și în grădină, acolo unde nu există umbră deloc. Este foarte important să le uzi câte puțin în fiecare seară pentru a putea suporta mai ușor razele arzătoare ale soarelui, din timpul zilei, scrie libertateapentrufemei.ro. Iată 5 flori care rezistă la soare:

Fluturași colorați – Cosmos

Aceste flori se pot cultiva foarte ușor din semințe. Încolțesc rapid și în doar câteva săptămâni cresc până la un metru înălțime. Cosmos tolerează destul de bine solurile sărace, însă se dezvoltă la fel de bine și în pământul din grădină. În perioada cu temperaturi foarte mari trebuie udate o dată la două zile, seara, când temperatura de afară scade.

Gazania cu flori de aur

Florile de culoarea untului sau roșcate sunt asemănătoare cu margaretele, însă puțin mai mari. Sunt plante de înălțime mică, potrivite pentru zona de lângă borduri. Seara, Gazania își strânge petalele și le desface a doua zi de dimineață, când răsare soarele.

Lantana, floarea cameleon

Această floare este o plantă versatilă care crește sub formă de tufă și poate ajunge până la un metru înălțime. Florile sunt grupate în buchețele și își pot schimba culoarea de la o zi la alta. Cele de pe margine au o culoare mai închisă, iar cele din centrul buchețelului au o culoare mai deschisă.

Verbina, floarea fluturilor

Verbina este o plantă perenă care crește foarte repede. Există și cu tulpină dreaptă dar și curgătoare. Are nevoie de un sol menținut umed în perioadele cu temperaturi foarte ridicate. Dacă sunt tăiate în mod regulat florile ofilite, înflorește pe tot parcursul verii.

Florile de piatră

Aceste flori se înmulțesc ușor din semințe și sunt foarte colorate atunci când înfloresc. Sunt plante târâtoare care se ramifică la sol. Produc zilnic flori noi. Acestea se deschid dimineața când răsare soarele, apoi se închid și se ofilesc. Nu necesită să fie udate frecvent și se înțeleg bine cu solurile nisipoase și uscate. Înfloresc începând din luna iunie și până în toamnă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
8.5 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *