5 plante care țin gândacii la distanță. Unde e bine să le așezi în casă, funcționează de minune

Cum poți scăpa de gândaci în mod natural
5 plante care țin gândacii la distanță. Unde e bine să le așezi în casă, funcționează de minune

Prezența gândacilor în casă ne poate face viața un calvar. Pe lângă repulsia pe care ne-o provoacă, aceste insecte pot fi și periculoase dacă intră în contact cu alimentele sau pielea noastră. Pentru a scăpa de ele există nenumărate metode, dar majoritatea presupun folosirea unor substanțe toxice. Dacă dorești o soluție naturală pentru a elimina gândacii, îți vom prezenta 5 plante care îi vor ține la distanță.

5 plante care țin gândacii la distanță. Unde trebuie așezate

Înainte de a trece la exterminarea gândacilor, ar putea fi util să știm mai multe despre inamicii noștri. În primul rând, există gândaci de baie și gândaci de bucătărie.

Gândacii de bucătărie sunt maro, rapizi și mici și au capacitatea de a zbura. În schimb, gândacii de canalizare sunt negri, lenți și mari. Ambii, însă, reprezintă adevărate coșmaruri pentru noi și din acest motiv, la primul semn, ar trebui să-i eliminăm.

Plantele, pe lângă rolul lor decorativ, pot fi și adevărate luptătoare împotriva gândacilor. Iată ce plante poți folosi împotriva acestor dăunători:

Gălbenelele

Aceste plante sunt viu colorate și au un miros specific care alungă gândacii și țânțarii. Dacă locuiești la curte, le poți planta lângă legume precum roșii, varză sau pepeni. Compușii din gălbenele sunt utilizați în numeroase produse chimice împotriva gândacilor si țânțarilor.

Petuniile

Aceste plante sunt cunoscute și sub numele de pesticide naturale. Sunt ușor de plantat și se dezvoltă foarte bine și în ghivece. Iubesc lumina soarelui, sunt ușor de îngrijit și au nevoie de un pământ cu umiditate medie.

Iarba de lămâie (Citronela/ Lemon grass)

Această plantă are un parfum puternic care alungă dăunătorii. Poate fi ținută atât în ghiveci cât și în grădină. Mirosul său puternic ține la distanță gândacii.

Usturoiul

Este nu doar un igredient care dă savoare mâncărurilor, ci poate fi și un eficient luptător împotriva dăunătorilor. Se spune că usturoiul alungă spiritele rele din casă și cu siguranță este o metodă eficientă de a scăpa și de gândaci.

Nasturelul

Această plantă mai este cunoscută în popor sub denumirea de brâncuță sau măcriș de baltă. Este o iubitoare de locuri umede și are o acțiune benefică și pentru plantele din jur. Este, de asemenea, un luptător eficient împotriva insectelor dăunătoare. Se planteaza la inceputul primaverii, în lumina directa a soarelui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
8.5 43 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *