5 plante de apartament care înfloresc tot timpul anului. Nu țin cont de anotimpuri

Iată câteva recomandări de plante pentru interior!
5 plante de apartament care înfloresc tot timpul anului. Nu țin cont de anotimpuri

5 plante de apartament care înfloresc tot timpul anului. Fără doar și poate, florile aduc un plus de frumusețe oricărei locuințe. Însă unii oameni sunt convinși că plantele de interior înfloresc doar în sezonul cald. Dar dacă le acordăm puțină atenție, ne vor răsplăti cu flori viu colorate chiar și în miezul iernii. Tot de ce ai nevoie este un pic de îngrășământ, hidratare moderată și cât mai mult soare. Iată 7 plante de ale căror flori te vei putea bucura, indiferent de anotimp.

5 plante de apartament care înfloresc tot timpul anului

Iasomie de cameră

Această plantă, de o frumusețe deosebită, te va încânta nu doar cu florile sale delicate, ci și cu un miros plăcut. Pentru a înflori chiar și după încheierea acestei perioade, este necesar să ai grijă de lăstarii atârnați și să folosești îngrășăminte pentru plante cu flori.

Iasomie de cameră
Iasomie de cameră

Astfel, după încheierea perioadei de înflorire, scurtează lăstarii și udă floarea mai rar, astfel încât iasomia să se poată regenera. Trebuie udată la fiecare 3 zile cu apă fără clor. Este important ca pământul să fie umed, pentru ca mugurii să nu se destrame. De asemenea, trebuie să fie pusă într-un loc cu lumină, de aceea îți recomandăm să așezi planta pe un pervaz cald și luminos.

Begonia

Begonie
Begonie

Este o iubitoare de căldură și umezeală, dar nu tolerează să fie stropită. Așează planta pe un pervaz cald și cu lumină difuză și asigură-te că este udată o dată la 2 zile cu apă fără clor. Floarea reacționează bine la hrănirea regulată, prin urmare, îți sugerăm să aplici îngrășăminte pe sol la fiecare două săptămâni.

Begonia nu va înflori la temperaturi mai mici de 17 grade celsius, iar dacă este pusă în lumina directă a soarelui își poate pierde culoarea sau se poate usca.

Plante care înfloresc și iarna

Mușcată

Mușcată
Mușcată

Este una dintre cele mai populare plante de interior. Mușcata înflorește aproape pe tot parcursul anului și nu are nevoie de o îngrijire deosebită. Chiar și cei fără experiență în îngrijirea florilor se pot bucura de florile salem, fără un efort deosebit.

Toamna și iarna, floarea se simte grozav pe pervazul ferestrei sau chiar în colțul unei camere cu iluminare bună, iar primăvara poate fi amplasată pe balcon. Mușcata trebuie udată din abundență o dată la 3 zile. Iar cel mai bun loc unde poate fi așezată este pe un pervaz cald, chair și sub razele soarelui.

Balsamina

Balsamina
Balsamina

Frunzele și florile plantei sunt foarte delicate și suculente și au nevoie de umiditate abundentă, grație căreia Balsamina înflorește frumos în perioada rece a anului. Dar cel mai bine este să o păstrezi la distanță de alte flori, deoarece în spații înguste, îi pot cădea frunzele.

Balsamina trebuie udată la fiecare 2 zile și o poți așeza pe un pervaz cald, dar nu în lumina directă a soarelui. Temperatura aerului trebuie să fie de maxim 25 de grade Celsius.

Cyclamen

Cyclamen
Cyclamen

Este o plantă cu flori mici, de nuanțe intense și parfum dulceag, discret. Înainte să cumperi o astfel de plantă, este important să fii antent la numărul de muguri. Cu cât mai mulți cu atât mai bine. Cyclamenul poate înflori până primăvara, iar pentru a te bucura și în sezonul rece de florile sale va trebui să înlături corolele ofilite cu tot cu tulpinuțe, răsucindu-le foarte atent.

Udă planta la fiecare 3 zile. Cel mai bun loc în care să o așezi este în apropierea ferestrei, astfel încât razele soarelui să nu cadă direct pe ea. De asemenea, temperatura din cameră nu trebuie să depășească 22 de grade.

9.5 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.