5 trucuri care nu funcționează împotriva gândacilor din casă. Uită de ele, nu au nicio putere să alunge dăunătorii

Urmează sfaturile specialiștilor și evită pierderea de timp și bani.
5 trucuri care nu funcționează împotriva gândacilor din casă. Uită de ele, nu au nicio putere să alunge dăunătorii

Gândacii sunt o problemă comună în multe locuințe, iar cei care se confruntă cu această situație apelează adesea la diverse soluții costisitoare pentru a elimina insectele nedorite. În efortul lor de a scăpa de gândaci, uneori oamenii recurg la metode care, din păcate, se dovedesc a fi ineficiente sau temporare. În acest articol vom discuta despre câteva trucuri care nu funcționează împotriva gâdacilor din casă, dar care sunt foarte populare printre cei care vor să scape de această problemă.

5 trucuri care nu funcționează împotriva gândacilor din casă

Să ai gândaci în casă nu este deloc un lucru plăcut, așa că tot ce ne rămâne să facem este să căutăm modalități de a-i alunga, fie cu produse din comerț, fie cu remedii de casă. Însă trebuie să fim atenți, pentru că nu toate funcționează așa cum promit. Din acest motiv, unii experți și-au propus să ne indice care sunt remediile care nu funcționează pentru a elimina gândacii din casă.

Trebuie să ținem cont de faptul că gândacii sunt insecte care se înmulțesc rapid atunci când găsesc un colț în care să-și facă cuibul. Acesta poate fi sub frigider, în dulapuri sau chiar pe aragaz, întrucât le oferă acces la hrană.

Citește și: Cu ce se stropesc culturile de cartofi din grădină pentru a scăpa de gândaci. Soluția naturală și eficientă împotriva acestor dăunători

Totuși, trebuie să ții cont de faptul că există unele remedii casnice care nu te vor ajuta să scăpi de gândaci, așa că experții de la Universitatea din Nebraska-Lincoln au creat un ghid despre cum să combați gândacii din casă.

Citește și: Cu ce se stropesc vinetele de gândaci. Așa scapi cel mai repede de dăunători și vei avea o recoltă bogată

Datorită acestui manual, știm care sunt remediile de casă care nu funcționează. Potrivit specialiștilor, putem vorbi de un dăunător, atunci când în casa noastră sunt între 10 și 15 insecte. Dacă numărul gândacilor este mai mare, atunci înseamnă că ne confruntăm cu o problemă majoră.

Care sunt remediile casnice care nu te ajută să elimini gândacii din locuință

Folosești repelenți cu parfum de citrice, ceapă sau usturoi, fie că sunt făcute în casă, fie că sunt inscticide din comerț, idiferent de concentrația lor? Sau poate că utilizezi parfumuri pe bază de plante, cum ar fi cimbrul, menta sau rozmarinul, dintre care nici unul nu s-a dovedit a fi eficient.

Sare, pudră de talc sau piper roșu? Porivit experților, niciunul dintre aceste remedii nu și-a dovedit eficiența împotriva gândacilor și chiar subliniază faptul că insectele pot mânca piper roșu.

De asemenea, potrivit specialiștilor, nici bicarbonatul de sodiu nu reprezintă o soluție, al fel este și cazul drojdiei și al tărâțelor, care nu s-a demonstrat că ucid insectele atunci când sunt consumate.

În cazul folosirii apei cu săpun, aceasta funcționează doar dacă este pulverizată direct pe insecte, dar nu și în cazul în care vrei să previi o infestare.

Așadar, urmează sfatul experților și nu mai folosi aceste soluții împotriva gândacilor, pentru a evita pierderea de timp și a nu mai arunca banii pe fereastră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
7 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *