6 flori cu care să-ți amenajezi balconul pentru a obține propriul colț de rai. Sunt ușor de îngrijit și arată spectaculos

Sfaturi din partea specialiștilor în domeniu
6 flori cu care să-ți amenajezi balconul pentru a obține propriul colț de rai. Sunt ușor de îngrijit și arată spectaculos

Indiferent de felul în care vrei să îți amenajezi balconul, câteva plante frumoase cu siguranță ți-ar fi de mare ajutor. Dacă știi că nu ai prea mult timp pentru îngrijirea lor, află că există și plante care nu necesită foarte multă atenție. Îți spunem mai jos ce ai putea folosi pentru balconul tău!

Ce plante să alegi pentru balcon. Nu necesită prea multă îngrijire

Aloe Vera – este frecvent pe lista de plante greu de ucis și ușor de îngrijit. Face parte din plantele nepretențioase pentru balcon. Potrivit specialiștilor, are nevoie de udare doar atunci când solul este complet uscat, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința ei.

Planta păianjen – denumirea sa științifică este Chlorophytum comosum. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă cu ea este să nu o lași direct în razele soarelui. La capitolul apă se recomandă astfel: vara să-i menții solul umed, deci să o uzi constant, iar iarna este indicat să lași pământul să se usuce complet până la următoarea udare.

Limba soacrei – Sansevieria, pe numele său științific, este foarte îndrăgită de iubitorii de plante. Această plantă o duce cel mai bine dacă o uzi ocazional și o lași în lumină indirectă.

Arborele de jad sau Copacul banilor – această plantă nu se arde în plin soare și nici nu are nevoie de apă prea multă. Poate prospera fără probleme în cele mai aride soluri. Ideal este să uzi această plantă cam o dată pe săptămână sau chiar mai rar deoarece reține apă în frunze și nu va resimți seceta.

Panseluțele – sunt flori de balcon nepretențioase și vin la pachet cu o mulțime de culori fii. Înfloresc atât primăvara, cât și toamna, mai ales dacă au parte de multă lumină naturală. Nu se ofilesc însă nici dacă le păstrezi la loc umbros, doar că vor face mai puțini boboci. Este indicat să îi menții solul umed, dar nu ud.

Dracaena – în cazul în care spațiul îți permite, deoarece este o plantă mai mare, Dacaena este perfectă pentru balcon. Este asemănătoare cu planta păianjen deoarece are frunze lungi și subțiri. Nu are nevoie de prea multă lumină și se adaptează în orice tip de mediu atât timp cât îi menții pământul umed constant și îi asiguri un ghiveci cu drenaj bun.

Vezi și – Plantele care iubesc întunericul și nu au nevoie de soare ca să crească. Rezistă foarte bine la umbră

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *