7 aparate din casă care cresc cel mai mult factura la curent. Cum poți economisi, de fapt, fără să renunți la ele

Cum sa faci pentru ca facturile să fie mai mici
7 aparate din casă care cresc cel mai mult factura la curent. Cum poți economisi, de fapt, fără să renunți la ele

Facturile românilor devin din ce în ce mai mari, mai ales cele la energie electrică și gaze. Oamenii caută soluții pentru a face economie și ajung să renunțe la anumite electrocasnice pentru ca facturile să fie mai mici.

 7 aparate din casă care cresc cel mai mult factura la curent

Potrivit Administrației Americane pentru Informații în Domeniul Energiei, există un top al electrocasnicelor care consumă cea mai mare cantitate de energie într-o casă. Schimbarea sau eliminarea lor ajută la reducerea consumului de energie electrică și implica a facturii lunare, potrivit antena3.ro. Iată-le mai jos:

Aparatele de încălzire electrică. Ele reprezintă cel mai mare utilizator de energie, un total de 31,3% din consumul total al unei locuințe. Este recomandat un audit energetic care le poate arăta proprietarilor pe unde se pierde căldura. Una dintre principalele cauze care provoacă pierderea căldurii este izolația neconformă.

Boilerul. Boilerul pentru încălzirea apei reprezintă al doilea cel mai mare consumator de energie electrică într-o locuință, mai precis 13,6%. O modalitate de a reduce acest consum este instalarea unui încălzitor de apă fără rezervor, astfel se va încălzi doar apa pe măsură ce este consumată.

Aparatul de aer condiționat. Faptul că ne dorim răcoare în casa noastră ne crește foarte mult factura la energie electrică. Potrivit specialiștilor, acest aparat consumă 10,7% din totalul lunar. La fel ca în cazul aparatelor de încălzire electrică trebuie verificate zonele prin care se pierde aerul rece.

Cum poți economisi, de fapt, fără să renunți la aparatele tale preferate

Frigiderul. Acest aparat care ne ajută să păstrăm alimentele consumă 4% din energie totală dintr-o lună. Aparatele mai noi consumă mai puțin, astfel că se recomandă schimbarea frigiderului cu unul de ultimă generație.

Uscătorul de rufe. Este foarte util deoarece nu mai trebuie să puneți hainele la uscat, însă consumă până la 3,2% din consumul total de energie electrică. Li se recomande oamenilor să folosească uscarea hainelor în aer liber.

Aparatele de gătit. Aceste aparate care ne ajută să reducem din timpul petrecut în bucătărie consumă până la 1,3% din consumul total de energie electrică. În acest caz consumul poate fi redus dacă folosim oale și tigăi în locul aparatelor electrice, deși asta înseamnă să stăm mai mult în bucătărie.

Centrala termică. Mecanismele de funcționare a dispozitivelor de încălzire contribuie destul de mult la consumul de energie, aproximativ 1,1% din consumul total. O modalitate de a economisi energie, în această situație, este trecerea la o pompă de căldură, una dintre cele mai eficiente opțiuni din punct de vedere energetic, deși acestea sunt recomandate mai ales pentru climatele blânde.

7.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.