Electrocasnicul care îți dă contorul peste cap într-o oră de funcționare. Este cel mai mare consumator de energie electrică din casă

Iată care este clasamentul aparatelor electrocasnice cu cel mai mare consum de energie electrică
Electrocasnicul care îți dă contorul peste cap într-o oră de funcționare. Este cel mai mare consumator de energie electrică din casă

Electrocasnicul care îți dă contorul peste cap într-o oră. Oamenii au început să se gândească tot mai mult cum să reducă cheltuielilei, în special cele legate de facturile la utililtăți. Iar pentru a afla cum putem economisim, trebuie să identificăm cei mai mari consumatori de energie electrică din gospodărie. Specialiștii ne vin în ajutor și ne dezvăluie care sunt aparatele electrocasnice care consumă cel mai mult curent și cum le putem folosi pentru a preîntâmpina încărcarea facturii.

Electrocasnicul care îți dă contorul peste cap într-o oră

Doctorul în inginerie nucleară Luis Juanicó, specialist în proiecte avansate și evaluări economice a explicat care sunt aparatele electrocasnice care consumă cea mai multă energie. El a sugerat să se evite consumul masiv al acestora în orele „de vârf” pentru a preveni întreruperile de curent.

Potrivit expertului, „marele dușman” este cuptorul electric, care folosește o putere de aproximativ 3.000 de wați, iar modelele mai mari pot ajunge și la 10.000 de wați. Podiumul aparatelor de uz casnic este completat de mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase. Deoarece ambele funcționează cu apă încălzită prin același sistem, care folosește electricitate și poate avea până la 3.000 de volți fiecare.

De aceea, trebuie luate în considerare orele de vârf ale consumului de energie electrică (13:00 și 17:30, și 19:00 – 22:30). Prin urmare, este recomandat să folosiți aceste aparate dimineața.

Cele 10 aparate care consumă cea mai multă energie sunt:

Cuptor electric. „Este marele dușman”, a spus Juanicó. Unul mic, cu grătar, poate consuma 3.000 de wați, dar unul foarte mare, încorporat în perete, poate consuma până la 10.000 de wați.

Mașina de spălat. Dacă funcționează cu apă rece, consumul este mult mai mic, la 300 de volți. Cea mai mare problemă este atunci când trebuie să folosim ciclul de încălzire a apei: acolo ajungem la 2.500-3.000 de wați, de 10 ori mai mult.

„Dacă trebuie să spălați cu apă caldă pentru că aveți hainele foarte murdare, faceți-o dimineața sau după zece și jumătate seara, când consumul este mai mic. Mașina de spălat poate fi programată. Dacă trebuie să speli seara, fă-o cu apă rece”, a sugerat Juanicó.

Mașina de spălat vase. Funcționează întotdeauna cu apă caldă, deci consumă până la 3.000 de wați. „De aceea, ar fi interesant ca, la instalare, să fie conectat direct la apa caldă”, a spus inginerul.

Încălzitorul electric de apă. Se află în fruntea clasamentului, deoarece consumă între 2.500 și 3.000 de wați.

Aerul condiționat. O casă cu două aparate de aer condiționat pornite, la 24°C, consumă 2.000 de wați. Aceasta este temperatura „ideală”, pentru că principala problemă nu este numărul de ore de utilizare, ci termostatul. Atunci când este setat la 24 de grade, echipamentul pornește 33% din timp. Dacă îl setați la 18 grade, va fi pornit 90% din timp.

Fierul de călcat.

„Este convenabil să folosiți un fier de călcat mic de călătorie, care consumă 800 de wați. Fierul de călcat mare cu aburi poate ajunge, în funcție de model, de la 1.000 la 2.300 de wați, adică de aproape trei ori mai mult”, a comentat Juanicó.

În plus, este recomandat să călcați toate hainele deodată.

Prăjitorul electric. Acesta este un alt „mare pericol”, pentru că are în jur de 2.000 de wați.

Cafetiera și ibricul electric. Pentru că au funcția de încălzire a apei, aceasta necesită multă energie. Respectiv 900 de wați.

Aparat de făcut gofre. Acest aparat mic, cu aspect „inocent”, poate consuma aproximativ 800 de wați.

Prăjitorul de pâine. La fel ca și aparatul pentru gofre, acesta consumă aproximativ 800 de wați.

Cât curent consumă televizorul

Un televizor cu LED-uri (acum toate sunt de acest fel) consumă 50 sau 60 de wați; un router WiFi, 6 wați; o lampă cu consum redus de energie, 12 până la 15 wați; un radio, 10 wați; un sistem stereo, 30 de wați; un computer de birou, 100 de wați și un laptop, 50.

Același lucru este valabil și pentru aparatele mici: un blender, o centrifugă, un storcător de fructe sau un multiprocesor – consumă între 200 și 300 de wați.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.5 46 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Natalia Mateuț, noua iubită a lui Cătălin Cazacu? Unde au fost surprinși
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *