Cât curent consumă un fier de călcat. Trucuri ca să economisești energie electrică

Cât curent consumă un fier de călcat. Purtarea hainelor neșifonate a devenit sinonimă cu eleganța și curățenia. Din acest motiv, astăzi este obișnuit ca majoritatea caselor să aibă un fier de călcat.
Cât curent consumă un fier de călcat. Trucuri ca să economisești energie electrică

Cât curent consumă un fier de călcat și cum poți să economisești energie electrică. Fierul de călcat este nelipsit din casele oamenilor și asta pentru că, datorită lui avem hainele curățate, elegante și cu un aspect plăcut, nefiind șifonate după spălare. Pentru cei care folosesc foarte des acest aparat, trebuie să știți că există câteva trucuri care vă vor ajuta să economisiți energia electrică.

Cât curent consumă un fier de călcat și cum faci să economisești bani

Purtarea hainelor neșifonate a devenit sinonimă cu eleganța și curățenia. Din acest motiv, astăzi este obișnuit ca majoritatea caselor să aibă un fier de călcat. Cât curent consumă un fier de călcat

Cât curent consumă un fier de călcat

Folosirea fierului de călcat a devenit populară, iar astăzi majoritatea caselor au acest aparat. Puțini știu că este una dintre cele mai consumatoare de energie. Între problemele de mediu, prețul serviciilor și nevoia de a economisi costuri, este important să știm câtă energie consumă un fier de călcat și cum să economisești energie.

O publicație a Universității Politehnice din Valencia, care a măsurat consumul de energie al diferitelor aparate electrice dintr-o locuință, indică faptul că fierul de călcat consumă aproximativ 6,9% din totalul energiei electrice dintr-o locuință.

Totuși, aceasta depinde de frecvența de utilizare și de ciclu sau program. De exemplu, programele care folosesc abur necesită mai multă putere.

Există diferite tipuri de farfurii. Cele mai comune sunt verticale și abur

În medie, consumul unui fier de călcat cu abur variază între 1500 și 2500 wați. La rândul ei, o verticală consumă între 1000 și 3000 de wați. Cu cât este mai fierbinte, cu atât este nevoie de mai multă putere.

Puterea fierului de călcat se regăsește pe cutie și, de asemenea, pe eticheta cu informațiile fiecărui dispozitiv. Prin urmare, dacă urmează să cumpărați unul nou, este necesar să comparați între mai multe.

Sfaturi pentru a economisi energie la călcat

Un ghid al primăriei din Zaragoza, privind consumul electric al aparatelor de uz casnic, indică faptul că fierul de călcat este un aparat de mare putere. Conectarea și pornirea fierului de călcat de fiecare dată când va fi folosit nu este deloc convenabilă. În acest fel, se va consuma mai multă energie.

Prin urmare, este o idee bună să stabiliți o zi de călcat și să pregătiți mai multe articole de îmbrăcăminte simultan. La fel, este convenabil să călci mai întâi acele haine care necesită mai puțină căldură pentru a termina cu cele care au nevoie de mai multă.

Când ați deconectat fierul de călcat, puteți încă să vă folosiți de căldura pentru a călca lucruri mai subțiri. Evitați să țineți fierul de călcat în priză, după ce ați terminat de călcat. 

Creați un spațiu bun de călcat

Pare o prostie, însă, spaţiul de călcat joacă un rol important în timpul necesar pentru a călca hainele. Prin urmare, afectează și consumul de energie electrică.

Așadar, dacă ai o zonă bună, cu o masă de călcat netedă și ușor de mișcat brațele, vei putea pregăti hainele mai repede.

Cât curent consumă un fier de călcat. Împăturiți bine hainele

În multe cazuri, hainele trebuie călcate pentru că nu au fost depozitate corect. Prin urmare, este necesar să atârnați și să împăturiți bine hainele, în așa fel încât să nu se șifoneze. Astfel că nu trebuie să le călcați neapărat. Mai ales că unele dintre ele se mulează pe corp.

Folosiți un fier de călcat de bună calitate

Acum că știi câtă energie consumă un fier de călcat și câteva sfaturi pentru a economisi, cu siguranță vei folosi mai eficient acest aparat. Cu toate acestea, trebuie să cumpărați și un dispozitiv bun, de calitate. Acest lucru vă va ajuta.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
5.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *