7 obiecte pe care să nu le bagi niciodată în mașina de spălat rufe. Se pot deteriora sau îți pot distruge mașina de spălat

Iată o listă cu anumite obiecte care nu trebuie să fie puse în mașina de spălat rufe.
7 obiecte pe care să nu le bagi niciodată în mașina de spălat rufe. Se pot deteriora sau îți pot distruge mașina de spălat

7 obiecte pe care să nu le bagi niciodată în mașina de spălat rufe. Sigur, a spăla rufele la mașina de spălat poate părea o treabă foarte simplă. Arunci hainele murdare, adaugi detergent și apeși butonul de pornire, dar dacă faci o mișcare greșită ai putea deteriora rochia preferată. Mai mult decât atât, poți strica mașina de spălat cu totul.

Ca să eviți neplăcerile, parcurge lista de mai jos cu lucrurile pe care nu trebuie să le pui niciodată în mașina de spălat rufe. Se pot deteriora sau îți pot distruge mașina de spălat.

7 obiecte pe care să nu le bagi niciodată în mașina de spălat rufe

1. Haine cu paiete

Articolele vestimentare cu paiete cusute sau lipite sunt mult prea delicate pentru a trece cu bine printr-un ciclu de spălare. Pentru a păstra intacte aceste articole de îmbrăcăminte, trebuie să alegi altă metodă de curățare. Fie este bine să le speli manual, fie este recomandat să le duci la curățătorie pentru o notă profesională. Tot ce strălucește nu ar trebui să intre în mașina de spălat. Paietele cusute se pot rupe cu ușurință în mașină de spălat. Dacă sunt lipite, intensitatea apei fierbinți poate distruge adezivul.

2. Costume de baie

Indicat este să speli costume de baie la mână, în apă caldă pentru a le menține în formă pentru zilele de plajă viitoare. Nu este recomandat să le pui în mașina de spălat, deoarece își vor pierde elasticitatea mult mai repede. Materialul din care sunt confecționate costumele de baie nu este de obicei rezistent la căldură. Chiar dacă aceste articole sunt concepute pentru a fi în apă, apa dintr-o mașină de spălat nu este ideală pentru acest tip de textură. Acțiunea mecanică a mașinii poate deteriora curelele și structura interioară a costumelor de baie.

3. Sutiene

Spălarea sutienului în mașina de spălat poate face ca acesta să se deformeze rapid. În plus, dacă se rupe, sârmele din care este făcut se pot prinde în cilindrul mașinii. De asemenea, poate să agațe alte haine în timpul spălării. De aceea, pentru a evita aceste neplăceri, cel mai bine ar fi să speli sutienele de mână. Dacă totuși vrei să le bagi la mașina de spălat, ar fi indicat să le pui într-o pungă de lenjerie înainte. Astfel vor fi protejate.

4. Căciulile tricotate

Deși căciulile din tricot se murdăresc foarte repede, țesătura și forma lor delicată nu poate rezista unui ciclu de centrifugare. Când trebuie să speli căciulile tricotate, evită mașina de spălat. Cel mai bine ar fi să le speli manual, cu un detergent blând pentru a te asigura că nu își vor pierde structura și moliciunea.

5. Haine de ploaie impermeabile

Dacă hainele de ploaie sunt făcute din materiale impermeabile, sigur nu au ce să caute în mașina de spălat. Țesătura lor nu poate absorbi apa mașinii de spălat pentru o curățare profundă. În schimb, dacă vei încerca să bagi o haină de ploaie la spălat, aceasta poate să prindă apa ca un balon până când în cele din urmă explodează.

6. Adidași sau haine din piele

Adidașii din material textil pot să fie băgați la mașina de spălat, adidașii din piele, însă, nu. Majoritatea pantofilor din piele au unele inserții care sunt lipite. Acestea pot fi deteriorate atât de umiditatea excesivă, cât și de căldură. În timp ce suprafața hainelor din piele poate fi recondiționată după udare, mașina de spălat le poate șifona excesiv. Dacă vrei să eviți toate aceste probleme, apelează la o curățătorie profesionistă, specializată în îngrijirea hainelor de piele.

7. Perne din spumă cu memorie

Dacă nu este specificat altfel pe etichetă, pernele din spumă cu memorie nu pot fi spălate la mașină. Aceste perne se pot deteriora în timpul unui ciclu de centrifugare. Spuma interioară va fi mărunțită și poate chiar deteriora mașina de spălat. Curăță aceste perne cu apă călduță, un detergent delicat și puțină stoarcere manuală. Astfel le vei menține curate și frumos mirositoare.

Citește și ingredientul banal care elimină definitiv mirosul urât din mașina de spălat. Ce trebuie să lași peste noapte în ea

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8.6 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *