7 plante care țin muștele la distanță. Este bine să le ai în casa ta

Scris de: Dana Cazacu

02 Sep. 2022

7 plante care țin muștele la distanță. Este bine să le ai în casa ta

Deși sezonul estival a trecut, muștele și țânțarii încă ne dau bătăi de cap și par să se simtă ca acasă în locuințele noastre. După cum bine știm, aceste insecte enervante reușesc să pătrundă în casă chiar și acolo unde există plase montate la ferestre. Din fericire există metode naturale prin care putem scăpa de ele. În acest context, noi îți vom prezenta o serie de plante care țin muștele la distanță.

Plante care țin muștele la distanță

Pe lângă faptul că ne înfrumusețează casele, plantele ne pot ajută să ținem și muștele departe de locuințele noastre. Așadar, dacă nu doriți să utilizați produse chimice pentru a scăpa de muște, achiziționarea unor plante poate fi cea mai bună variantă pentru a ține muștele la distanță. Iată care cele mai eficiente plante din acest punct de vedere.

Busuiocul

Folosit de obicei la condimentarea diverselor preparate, busuiocul este perfect pentru alungarea muștelor și nu numai. Așadar, dacă vrei să scapi de aceste insecte, pune un ghiveci cu busuioc pe pervazul geamului. În plus, această plantă aromatică absoarbe multe toxine din aerul din locuință. De fapt, busuiocul se numără printre puținele plante care eliberează oxigen timp de 20 de ore pe zi, spun specialiștii.

Iarba mâței

Este cunoscut faptul că iarba mâței liniștește pisicile. Cu toate acestea, Nepeta cataria, cum mai este denumită această plantă, funcționează și ca insectifug. Unele studii au demonstrat că este de până la 10 mai eficientă împotriva muștelor și țânțarilor decât soluțiile chimice.

Plante care țin muștele la distanță – Lavanda

Lavanda este asociată adesea cu parfumul său deosebit și culoarea vie. Cu toate acestea, nu mulți știu că lavanda este renumită și pentru capacitatea sa de a ține muștele și țânțarii la distanță. Mulți oameni adoră mirosul de lavandă, însă insectele îl consideră respingător.

Gălbenelele

Recunoscute pentru proprietățile lor medicinale, gălbenele sunt de asemenea foarte eficiente în lupta împotriva dăunătorilor și a insectelor enervante. Tocmai de aceea, nu trebuie să lipsească de pe lista noastră cu plante care țin muștele la distanță.

7 plante care țin muștele la distanță
7 plante care țin muștele departe de locuința ta – gălbenele

Rozmarin

O altă plantă aromatică ce ne poate scăpa de muștele din casă este rozmarinul. Tot ceea ce trebuie să faci este să ții câteva crenguțe de rozmarin prin casă, iar muștele nu te vor mai deranja. De menționat este faptul că, trebuie să schimbi crenguțele o dată la câteva zile.

Plante care țin muștele la distanță – Dafinul

Frunzele de dafin dau mâncării un gust deosebit, însă le putem folosi și pentru a fugări insectele. În caz că nu știați, dafinul nu alungă doar muștele, ci și moliile, gândacii, fluturii și chiar șoarecii. Cum trebuie să procedezi? Pune câteva frunze de dafin uscate în săculeți și agață-i la uși și ferestre.

Mentă

Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, menta este extrem de eficientă în alungarea muștelor și a altor insecte supărătoare. În plus, menta este una dintre plantele care pot fi ținute în interior fără probleme. Așa că, dacă vrei să scapi de muște și țânțari, pune un ghiveci cu mentă pe pervazul geamului.

9.7 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.