7 plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate, dau culoare locului

Se adaptează perfect condițiilor din baie

Scris de: Oana Matei

26 Sep. 2023

7 plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate, dau culoare locului

Baia este un spațiu important în casa noastră și ar trebui să fie un loc confortabil și relaxant. O modalitate de a adăuga un plus de culoare și personalitate băii este să adăugați plante. Dacă intenționați să amenajați câteva ghivece cu plante ca parte în această zonă a casei, luați în considerare că nu toate pot rezista la umiditatea și temperaturile din baie. Daca nu știți ce plante vor fi potrivite, în această postare, vei citi care sunt diferitele opțiuni de plante pe care le puteți adăuga, ca decor, în baia dumneavoastră.

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)

Limba soacrei este o plantă care are frunze galben-verzui. Este perfectă pentru orice spațiu, de preferință lângă o fereastră care are lumină. Frunzele sale nu cresc mult, dar rezistă la temperaturi scăzute, dar și ridicate. Nu are nevoie de multă apă și îmbunătățește calitatea aerului ambiental.

Orhideele

Orhideele vin din pădurea tropicală, prin urmare mediul umed și călduros din baie este tocmai potrivit pentru ele. Așezați-le în apropierea geamului, pentru că au nevoie de lumină și iubesc aerul proaspăt.

Bambus

O alegere bună este bambusul, o plantă de un verde intens, perfectă pentru băile care nu primesc lumină naturală sau primesc puțină lumină deoarece aceste plante cresc foarte bine în locurile cu lumină puțină.  În plus, este foarte ușor de îngrijit, nu au nevoie de pământ de ghiveci, au nevoie doar de cantitatea de apă necesară pentru a crește bine.

Crinul păcii

Crinul Păcii este o floare care are abilitatea de a absorbi umiditatea prin frunze. Prin urmare, ea se poate dezvolta perfect într-un mediu cu umiditate ridicată. În plus, are nevoie de puțină lumină și are capacitatea de a purifica aerul.

Ferigi

Această plantă, cu frunze mari, veșnic verzi și ușor de întreținut, este o alegere ideală, deoarece este originară din zonele ecuatoriale și tropicale. Îi place mai mult umbra, decât lumina, prin urmare, baia este locul ideal pentru ea.  Această plantă frumoasă, datorită adaptabilității și atractivității sale, este folosită în numeroase încăperi ale casei, nu numai în terase și băi.

Vezi și Unde să ții plantele când e frig afară, ca să crească repede. Locul din casă în care vor înflori spectaculos

Filodendron ( Philodendron Scandens)

Această plantă, cu frunze verzi mari, strălucitoare, în formă de inimă, este destul de simplă din punct de vedere al întreținerii, crește foarte bine în medii umede, așa că am putea-o așeza și în băile noastre. Îi priesc locurile umbrite și tolerează fără probleme temperaturile scăzute.

Aloe Vera

Este o specie de plantă suculentă, cunoscută în întreaga lume pentru proprietățile sale analgezice, de vindecare și reîntinerire, fiind folosită în cosmetică și în medicina alternativă. Această plantă necesită un sol ușor, ce se fertilizează rar, dar care are un drenaj bun. Aceasta poate fi crescută și într-o baie, cu lumină slabă. Primăvara trebuie transplantată într-un ghiveci mai mare, însă la aceeași adâncime precum cea din vechiul ghiveci. Temperatura minimă pe care o suportă este de 5 grade Celsius.

Vezi și 7 plante care atrag banii. Ce trebuie să ai neapărat în casa ta, aduc abundență și noroc

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *