Ce se întâmplă de fapt în corpul tău dacă mănânci același lucru în fiecare zi. Efectele nebănuite

Ce se întâmplă de fapt în corpul tău dacă mănânci același lucru în fiecare zi. Efectele nebănuite

Majoritatea experților atrag atenția că respectarea unei alimentații echilibrate și variate este esențială pentru a oferi organismului tot ce are nevoie. Dar sunt persoane care, din diverse motive, mănâncă același lucru în fiecare zi. Dacă ești unul dintre cei care au acest obicei află ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău.

Ce se întâmplă dacă mănânci mereu același lucru

A mânca același lucru în fiecare zi este o idee care poate fi puțin ciudată pentru unii, dar perfectă pentru alții. Poate că au câteva feluri de mâncare preferate și nu vor consuma altceva în afară de asta, deși specialiștii recomandă ca din alimentație să nu lipsească legumele fructele, nucile, cerealele, acizii omega-3 și altele.

Pentru a explica ce se întâmplă când mănânci mereu același lucru, este important să știi cum este asimilată mâncarea. Metabolismul este procesul prin care corpul tău transformă alimentele în energie. Această energie este măsurată prin calorii și în fiecare zi, e nevoie de un anumit număr de calorii pentru a funcționa. Dar întrebarea este ce se întâmplă dacă mâncăm același lucru în fiecare zi.

Problema este că sănătatea intestinului e vitală pentru tine și simplul fapt că nu mănânci o varietate de alimente îi poate dăuna destul de serios. Sănătatea intestinului afectează funcționarea întregului tract digestiv, spun specialiștii. Iar 70% din sistemul imunitar al nostru se află în acest tract digestiv.

Varietatea în dietă este importantă

Ceea ce mâncăm are un impact major asupra sănătății, iar dacă nu te simți bine și nu știi de ce, o idee ar fi să nu mai mănânci același lucru în fiecare zi. Este adevărat că organismul nu va reacționa la fel la salate ca la fast food. Dar, chiar dacă este vorba despre o mâncare sănătoasă, tot nu este recomandat să fie consumată zilnic.

De exemplu, dacă ne axăm doar pe o singură grupă de alimente sau dacă alegem anumite feluri de mâncare care se repetă în fiecare zi, putem dezvolta o deficiență de nutrienți din cauza unei alimentații dezechilibrate. A mânca același lucru în fiecare zi poate fi nu numai plictisitor, ci și periculos dacă nu avem o bază clară de nutrienți.

De aceea, nutriționiștii spun că pentru a rămâne sănătoși, atunci varietatea în dietă este importantă, deoarece deficiența de nutrienți pe termen lung poate duce la diferite boli. O dietă echilibrată trebuie să conțină proteine, carbohidrați, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și fibre.

Nu trebuie să uităm că mâncatul trebuie să fie întotdeauna o plăcere și trebuie să învățăm să ne bucurăm de fiecare masă. Din acest motiv, este indicat să menții un echilibru al alimentelor în care combini toți nutrienții necesari pentru a avea o dietă bogată și sănătoasă.

Faptul că-ți incluzi în meniul zilnic preparatul preferat e foarte bine, mai ales dacă e sănătos, dar nu e ideal. De preferat este să îl combini cu diverse alte alimente.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *