Top 3 greșeli uriașe pe care le faci la tiramisu. De asta nu iese delicios și aromat

Top 3 greșeli de evitat când prepari tiramisu

Tiramisu, acel desert italian clasic cu straturi de cremă mascarpone, cafea și pișcoturi Savoiardi, este adorat de gurmanzi din întreaga lume. Însă, deși rețeta pare simplă, pot exista capcane care să împiedice apariția unui tiramisu delicios și aromat. Se întâmplă adesea ca tiramisu să fie prea moale, prea însiropat sau crema are un gust fad. Haide să vezi care sunt cele mai comune greșeli pe care le putem face la prepararea unui tiramisu.

Tiramisu perfect, fără greșeli

Greșeala nr.1 – Folosirea altor ingrediente în loc de mascarpone

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii când pregătesc tiramisu este aceea de a înlocui mascarpone cu un alt tip de brânză, cum ar fi ricotta. Mare atenție, astfel de brânză poate influența textura și gustul final. Nu folositi ricotta, brânză proaspătă de vaci sau alte sortimente, deoarece acestea nu au aceeași textură si gust delicat ca brânza mascarpone. Din acest motiv, este foarte important să urmați rețeta exactă și să folosiți toate ingredientele în mod corespunzător. Un alt aspect este să scoateți brânza mascarpone de la frigider cu o oră înainte de a o folosi.

Greșeala nr.2 – Calitatea și temperatura cafelei

Cafeaua joacă un rol important în pregătirea tiramisului, deoarece este utilizată pentru înmuierea pișcoturilor. O cafea prea puternică poate influența gustul final și poate face desertul să fie prea amar. Pe de altă parte, o cafea prea slabă poate face ca desertul să fie prea dulce. Este important să utilizați cafea cu o concentrație medie, astfel încât pișcoturile să fie înmuiate în mod adecvat, fără a afecta textura sau gustul final. De asemenea, temperatura cafelei pe care o folosim pentru a înmuia pișcoturile trebuie să fie la temperatura camerei, nici caldă, nici fierbinte, deoarece compromite rezultatul optim al cremei și înmoaie prea mut pișcoturile.

Greșeala nr.3 – Separarea ouălor

Tiramisu nu se face cu ouă întregi. Primul pas esențial în rețetă este separarea gălbenușurilor de albușuri. O altă mențiune, în ceea ce privește gălbenușurile, este că trebuie pasteurizate cu sirop de zahăr la 121 de grade si mixate bine, înainte de a fi răcite. Albușurile, după ce au fost bătute spumă, altfel ”se lasă” și crema devine apoasă.

Vezi și Prăjitură cu mascarpone, lapte condensat și cremă de zmeură. Nu are nevoie de coacere

Alte greșeli comune

  • Folosirea unui lichior de calitate superioară, cum ar fi Amaretto sau Marsala, poate face o reală diferență în gust. Dacă nu sunteți fan lichior, puteți încerca să adăugați esențe sau arome naturale pentru un gust echivalent.
  • Tiramisu devine bun când este proaspăt. Păstrarea acestuia prea mult timp în frigider poate duce la pierderea aromei și a texturii. Consumă prăjitura în primele 2-3 zile, pentru a te bucura de prospețimea și aroma sa autentică.

Vezi și Cum faci cea mai bună cremă pentru tiramisu. Ingredientul secret pe care îl adaugă Adi Hădean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…