Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare. Greșeala pe care trebuie să o eviți, așa va avea un gust deosebit

Cand se adauga, de fapt, borsul in ciorba de perisoare. Greseala pe care trebuie sa o eviti, asa va avea un gust deosebit

Rețeta tradițională de ciorbă de perișoare se face cu borș. Este un ingredient care dă un gust aparte preparatului și o savoare diferită față de ciorba acrită cu alte ingrediente, cum ar fi sucul de lămâie. Totuși, rețeta de ciorbă de perișoare cu borș nu este atât de simplu de făcut. Trebuie să cunoști câteva secrete, iar unul dintre ele se referă la momentul în care trebuie să adaugi acest ingredient. Iată așadar, când se adaugă, borșul în ciorba de perișoare.

Când se adaugă, de fapt, borșul în ciorba de perișoare

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai apreciate și delicioase mâncăruri tradiționale din bucătăria românească. Cu toate acestea, unul dintre secretele pentru a obține o ciorbă de perișoare cu adevărat gustoasă constă în momentul potrivit pentru adăugarea borșului.

Acest ingredient dă un gust acrișor ciorbei, dar dacă nu este adăugat atunci când trebuie, riști să strici preparatul.

De asemenea, alte trucuri care fac diferența la final constau în alegerera tipului de carne potrivit pentru perișoare, dar și modul în care faci amestecul.

Multe gospodine fac greșeala de a adăuga borșul prea devreme, ceea ce poate afecta gustul final al ciorbei. Borșul trebuie adăugat după ce perișoarele au fiert bine și sunt gata, în același timp cu sucul de roșii.

Rețeta tradițională de ciorbă de perișoare făcută cu borș

Pentru a pregăti o ciorbă de perișoare delicioasă, trebuie să începem cu alegerea ingredientelor de calitate.

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • o bucată de rădăcină de țelina (opțional)
  • 300 ml suc de roșii sau 1 cutie/borcan roșii cuburi (de 400 ml)
  • sare, piper, ardei iute
  • borș
  • pătrunjel și leutșean verde

Pentru perișoare

  • 600 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de legume tocate fin sau vegeta de casă (opțional)
  • mărar și pătrunjel verde sau uscat
  • 1 ou
  • sare – 1 linguriță rasă
  • piper – un vârf de cuțit
  • 50 g orez cu bob rotund sau 1 lingură de pesmet, griș sau mălai

Mod de preparare

Pentru început, tăiem legumele cubulețe și le punem la fiert, alături de ardeiul iute tăiat feliuțe. Între timp, preparăm perișoarele. Se trece carnea și ceapa prin mașina de tocat de 2 ori sau se toacă mărunt la robot. Peste amestec se adaugă verdeața tăiată cât mai fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat și bine scurs. Toul se amestecă foarte bine aproximativ 5 minute.

Un aspect important de precizat este faptul că nu trebuie folosită carne foarte slabă. Dacă faci perișoarele cu carne de vită sau pui, este indicat să adaugi puțină grăsime sau 2-3 linguri de uei.

Perișoarele se adaugă în oală când legumele sunt pe jumătate fierte. Când perișoarele au fiert, se adaugă borșul și sucul de roșii.

Se lasă să dea câteva clocote, apoi gustăm și adaugăm sare și piper după gust. Stingem focul și adăugăm verdeața tocată mărunt.

La final, acoperă ciorba de perișoare cu un capac, astfel încât toate aromele să se îmbine și las-o acoperită timp de aproximativ 15 minute.

Poți servi ciorba de perișoare cu smântână sau ardei iute, după preferințe.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…