Rețeta tradițională de ciorbă de perișoare se face cu borș. Este un ingredient care dă un gust aparte preparatului și o savoare diferită față de ciorba acrită cu alte ingrediente, cum ar fi sucul de lămâie. Totuși, rețeta de ciorbă de perișoare cu borș nu este atât de simplu de făcut. Trebuie să cunoști câteva secrete, iar unul dintre ele se referă la momentul în care trebuie să adaugi acest ingredient. Iată așadar, când se adaugă, borșul în ciorba de perișoare.
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai apreciate și delicioase mâncăruri tradiționale din bucătăria românească. Cu toate acestea, unul dintre secretele pentru a obține o ciorbă de perișoare cu adevărat gustoasă constă în momentul potrivit pentru adăugarea borșului.
Acest ingredient dă un gust acrișor ciorbei, dar dacă nu este adăugat atunci când trebuie, riști să strici preparatul.
De asemenea, alte trucuri care fac diferența la final constau în alegerera tipului de carne potrivit pentru perișoare, dar și modul în care faci amestecul.
Multe gospodine fac greșeala de a adăuga borșul prea devreme, ceea ce poate afecta gustul final al ciorbei. Borșul trebuie adăugat după ce perișoarele au fiert bine și sunt gata, în același timp cu sucul de roșii.
Pentru a pregăti o ciorbă de perișoare delicioasă, trebuie să începem cu alegerea ingredientelor de calitate.
Pentru început, tăiem legumele cubulețe și le punem la fiert, alături de ardeiul iute tăiat feliuțe. Între timp, preparăm perișoarele. Se trece carnea și ceapa prin mașina de tocat de 2 ori sau se toacă mărunt la robot. Peste amestec se adaugă verdeața tăiată cât mai fin, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat și bine scurs. Toul se amestecă foarte bine aproximativ 5 minute.
Un aspect important de precizat este faptul că nu trebuie folosită carne foarte slabă. Dacă faci perișoarele cu carne de vită sau pui, este indicat să adaugi puțină grăsime sau 2-3 linguri de uei.
Perișoarele se adaugă în oală când legumele sunt pe jumătate fierte. Când perișoarele au fiert, se adaugă borșul și sucul de roșii.
Se lasă să dea câteva clocote, apoi gustăm și adaugăm sare și piper după gust. Stingem focul și adăugăm verdeața tocată mărunt.
La final, acoperă ciorba de perișoare cu un capac, astfel încât toate aromele să se îmbine și las-o acoperită timp de aproximativ 15 minute.
Poți servi ciorba de perișoare cu smântână sau ardei iute, după preferințe.
Poftă bună!