Sărățele cu gust intens de brânză, atât de bune încât nu aștepți să se răcească. Sunt ușor crocante la exterior și moi la interior

Sărățele fragede

Rețeta de sărățelele cu brânză este cu siguranță una dintre cele mai îndrăgite și versatile gustări, apreciată atât de cei mici, cât și de adulți. Aceste mici delicii  pot satisface orice poftă, indiferent dacă le consumați ca aperitiv, gustare sau chiar ca însoțitor pentru o cană de iaurt sau un pahar cu bere.

Rețeta simplă de Sărățele fragede cu brânză

Ceea ce face această rețetă atât de specială este simplitatea sa. Cu ingrediente la îndemâna oricui – făină, brânză, unt sau untură și opțional chimen, susan sau mac – poți crea rapid și ușor aceste minunate sărățele. Procesul de preparare este la fel de simplu: se amestecă ingredientele, se frământă un aluat moale și se taie în forme dorite. Apoi, se coc până devin aurii și delicioase.

Varietatea de arome și texturi pe care o poți adăuga acestor sărățele este infinită. Chimenul oferă o notă de condiment, susanul adaugă o textură crocantă, iar macul poate aduce o ușoară dulceață. Poți experimenta cu diferite tipuri de brânză pentru a obține un gust unic, de la brânza proaspătă de vaci sau telemea,  până la brânza de burduf sau cașcaval.

Ingrediente

  • 500 gr făină
  • 200 gr unt 80% sau 150 gr untură
  • 350 gr telemea tare de vacă
  • 2 ouă
  • 100 gr smântână sau iaurt gras

Pentru uns și decor

  • 1 gălbenuș+ 1 lingură de lapte
  • chimen, susan, mac, parmezan, cașcaval

Mod de preparare sărățele fragede cu brânză telemea și chimen

  • Într-un bol punem untura untul moale, smântâna, sarea, ouăle și telemeaua rasă.
  • Amestecăm bine, să se omogenizeze și adăugăm făina.
  • Amestecăm cu o spatulă sau lingură si apoi frământăm cu mâna un aluat care trebuie sa fie potrivit ca și consistență, să nu fie nici prea moale, nici tare.
  • Aluatul îl înfășurăm cu folie alimentară și îl dăm la frigider minim o oră ( se poate lăsa și peste noapte).
    Cu cât aluatul stă mai mult la rece, cu atât sărățelele vor fi mai fragede.

Vezi și Plăcintă cu carne și ciuperci. Rețetă pentru Sărbători. E delicioasă, nu trebuie să-ți lipsească de pe masă

  • Pe masa de lucru presărăm puțină făină și întindem aluatul de circa 1/2 cm grosime, daca doriți ca sărățelele să fie mai crocante, puteți întinde foaia mai subțire, de aproximativ 2-3 mm.
  • Decupăm aluatul cu o formă specială sau tăiem cu un cuțit, fășii de circa 1 cm lățime.
  • Sărățelele se ung cu un gălbenuș bătut amestecat cu o lingură de lapte, peste care se presară chimen, susan, mac, sare grunjoasă sau/și parmezan. Alegeți orice variantă de semințe sau brânză, care vă place.
  • Așezăm sărățele în tavă, pe hârtie de copt, la o distanță de 1 centimetru și se dau la cuptor 20- 25 de minute, la 170 de grade, până se rumenesc ușor.

Vezi și Quiche sau tartă sărată cu șuncă, cașcaval și ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…