De ce nu se umflă gogoșile. Secretul ca să iasă ca la gogoșărie, aromate, moi și delicioase

Gogoși ca la gogoșîșerie

Când te gândești la gogoși pufoase, cu siguranță îți imaginezi niște delicii cu un miez ușor și plin de găuri, nu-i așa? Dacă gogoșile tale au avut tendința să fie mai dense și mai compacte, asemănându-se cu o pâine densă, atunci, din păcate, nu se pot numi gogoși pufoase. Găurile aerate din interiorul gogoșilor sunt dovada clară că aluatul a fost pregătit cu pricepere, respectând compoziția și etapele de dospire și prăjire.

Gogoși pufoase: secretul patiserilor

Totuși, nu trebuie să fii dezamăgit, deoarece îți vom dezvălui pașii pentru a prepara acasă gogoși pufoase. Urmează sfaturile noastre și vei impresiona pe toată lumea cu aceste delicioase bunătăți.

Mai puțin zahăr

Un aspect deosebit de important în prepararea aluatului pentru gogoși este să nu exagerăm cu cantitatea de zahăr. Motivul este destul de simplu: o cantitate prea mare de zahăr va încetini și va limita creșterea aluatului, iar la momentul prăjirii, zahărul se va carameliza excesiv, făcând gogoșile să nu iasă pufoase și ușor aerate, așa cum le dorim. De aceea, este esențial să adăugăm o cantitate modestă de zahăr în aluat, de preferat nu mai mult de 40 de grame la fiecare 500 de grame de făină. În cazul în care vă îngrijorați că gogoșile ar putea să nu fie suficient de dulci, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece vor fi generos presărate cu zahăr la final.

Ouă și lapte

Un alt secret pentru a obține gogoși pufoase este de a integra o cantitate semnificativă de ouă și lapte în aluat. Concret, pentru fiecare 500 de grame de făină, se recomandă adăugarea a 250 de mililitri de lapte, împreună cu două ouă și un gălbenuș.

Frământarea și dospirea aluatului pentru gogoși

Un truc important pentru a obține gogoși pufoase este să frământați bine aluatul, astfel încât acesta să fie moale și ușor de manevrat, nu greu. Dintr-un aluat tare nu va rezulta în gogoși pufoase. De asemenea, după frământare, aluatul ar trebui să rămână ușor lipicios și trebuie lăsat la dospit timp de 1-2 ore, până când își dublează volumul. În plus, este important ca, după porționarea aluatului, gogoșile rezultate să fie lăsate să se așeze încă 20 de minute.

Vezi și Așa gogoși nu ai mai mâncat niciodată. Ce trebuie să adaugi neapărat în aluat. Vor fi aromate și cu un gust unic, senzațional

Prăjirea gogoșilor

Un alt truc pentru a obține gogoși pufoase este legat de prăjirea aluatului. Gogoșile trebuie prăjite în ulei încins la foc mediu, nu tare. Prăjirea la foc iute poate determina o crustă pe exterior, dar interiorul nu se va găti corect, rămânând semi-făcut sau chiar crud. O atenție specială trebuie acordată modului în care aluatul este frământat.

Cu atenție la acești factori și o practică rafinată, vei fi pe cale să obții gogoși umflate, aromate, moi și delicioase, exact ca cele din gogoșărie, pentru a vă bucura de ele în orice moment dorit.

Vezi și Secretul celor mai pufoase gogoși. Ce trebuie să faci de fapt pentru un aluat dospit corect. Așa vor ieși mai bune ca la gogoșerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…