Așa gogoși nu ai mai mâncat niciodată. Ce trebuie să adaugi neapărat în aluat. Vor fi aromate și cu un gust unic, senzațional

Află cum obții cele mai aromate gogoși
Așa gogoși nu ai mai mâncat niciodată. Ce trebuie să adaugi neapărat în aluat. Vor fi aromate și cu un gust unic, senzațional

Ai poftă de ceva dulce și nu știi ce să prepari? Ei bine, noi îți recomandăm să pregăteși cele mai bune gogoși pufoase și aromate. Acestea se fac foarte ușor și se pot servi împreună cu gem sau budincă. Le poți consuma, de asemenea, dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz. Iată, însă, ce trebuie să adaugi în aluat pentru a ieși perfecte. Așa vor avea un gust senzațional!

Rețeta de gogoși aromate

Aceste gogoși îți vor aminti de perioada copilăriei, când mergeai în vizită la bunici și te bucurai de gustul acestor minunății dulci. Dar dacă vrei ca gogoșile tale să iasă moi și gustoase, adaugă o bucată de unt moale în aluat. Gogoșile se prepară rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente simple. Iată cum se prepară, pas cu pas.

Cum prepari cele mai bune gogosi
Cum prepari cele mai bune gogosi

Ingrediente

  • 300 de g de făină
  • 60 de g de zahăr
  • cinci ouă
  • 50 de ml de lapte cald
  • 10 g de drojdie proaspătă
  • un plic zahăr vanilat
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră (decor)
  • un praf de sare

Citește și Ingredientul secret care transformă rețeta de gogoși. Ce trebuie să adaugi în aluat, de fapt!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se cerne făina într-un vas încăpător, apoi se adaugă drojdia dizolvată în laptele cald și se amestecă foarte bine. Se pune vanilia, zahărul și se amestecă din nou.

Mai departe, se separă trei ouă și se amestecă cu un praf de sare. Acum, amestecul obținut se pune peste aluat. Se frământă toate ingredientele după care se adaugă și ouăle rămase.

Pentru o textură și mai moale, se poate pune și o bucată de unt moale în aluat. Se frământă foarte bine aluatul timp de 10 minute, după care se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit într-un spațiu cald. Se așteaptă trei ore, apoi se transferă aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Se întinde la o grosime de un centimetru, se decupează cu un pahar și se lasă la dospit pentru încă o jumătate de oră. Acum, gogoșile se prăjesc în baie de ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți. Se scot pe prosoape de hârtie și se pudrează cu zahăr. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ingredientul special de pus în aluatul gogoșilor. Trucul bunicilor pentru a ieși pufoase, rețeta e un deliciu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *