Cum faci croissante pufoase și delicioase ca la patiserie. Secretul ca să iasă perfecte

Cum faci croissante pufoase și delicioase ca la patiserie

Ai vrea să te bucuri de niște croissante delicioase la cafea? Sau să le savurezi ca pe o gustare? Le poți face chiar tu acasă, după o rețetă destul de simplă. Există un mic secret care le face să fie foarte gustoase și pufoase.

Rețetă simplă. Cum faci croissante pufoase și delicioase ca la patiserie

Pentru a prepara 8 croissante ai nevoie de următoarele ingrediente, atât pentru aluat, cât și pentru umplutură și asamblare. Pentru mai multe croissante dublează sau triplează ingredientele.

Ingrediente pentru aluat: 620 de grame de făină, 70 de grame de zahăr, 20 de grame de sare, 7 grame de drojdie uscată, 220 ml de apă, 120 ml de apă și 60 grame de unt.

Pentru umplutura de unt: 350 de grame de unt, făină, un ou, smântână.

Citește și – Coji de eclere, rețeta ușoară și rapidă. Cea mai simplă metodă pentru a pregăti eclere acasă

Cum se prepară croissantele

În bolul mixerului se adaugă făina, zahărul, pliculețul de drojdie, 20 de grame de sare, 120 ml de lapte, 220 ml de apă și se amestecă foarte bine până când se obține un aluat. Totul se acoperă cu un prosop pentru aproximativ 10 minute. După acest interval se adaugă și cele 60 de grame de unt și se mixează pentru încă 8-10 minute până când se obține un aluat mai neted și mai elastic. Se lasă apoi să crească, ulterior va trebui pus în frigider pentru câteva ore.

Pentru prepararea umpluturii de unt: se așază un unt pe hârtie de copt și se aplatizează cu un sucitor, fără să fie nevoie să fie încălzit. Se formează un păstrat din el.

Cum se modelează aluatul

Ulterior, după ce aluatul a stat câteva ore la frigider, trebuie scos și așezat pe masă, apoi se modelează într-o formă dreptunghiulară. Se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la frigider 20 de minute. Se scot apoi aluatul și blocul de unt, iar forma de aluatul se întinde puțin, apoi se presară peste ea făină, iar apoi se așază untul. O parte a aluatului se trage până la jumătate, apoi și cealaltă parte, cât să se unească cele două. Se bate ușor cu sucitorul pentru ca untul să se dilueze sau aluatul să se alungească. Aluatul trebuie să se transforme într-o placă îngustă și lungă. Se ia un sfert din aluat și se pliază până la jumătatea plăcii formate. Același lucru se face și cu cealaltă parte a aluatului. Când ai terminat se mai pune în congelator pentru 20 de minute, apoi în frigider pentru o oră. Procesul se repetă apoi.

Partea finală. Cu ce se ung croissantele

Aluatul se aplatizează bine și se presară făină peste el. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider peste noapte. A doua zi se întinge foarte bine și se taie în patru fâșii subțiri care vor fi tăiate apoi încă o dată pe diagonală pentru a obține opt croissante. Se rulează spre vârf și se pune în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute. După acest timp se scoate tava, iar croissantele se ung cu un amestec din gălbenuș de ouă și o lingură de smântână. Se mai lasă apoi până se rumenesc și sunt gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…