Cum faci croissante pufoase și delicioase ca la patiserie. Secretul ca să iasă perfecte

Va dura câteva ore, dar rezultatul va fi pe măsură
Cum faci croissante pufoase și delicioase ca la patiserie. Secretul ca să iasă perfecte

Ai vrea să te bucuri de niște croissante delicioase la cafea? Sau să le savurezi ca pe o gustare? Le poți face chiar tu acasă, după o rețetă destul de simplă. Există un mic secret care le face să fie foarte gustoase și pufoase.

Rețetă simplă. Cum faci croissante pufoase și delicioase ca la patiserie

Pentru a prepara 8 croissante ai nevoie de următoarele ingrediente, atât pentru aluat, cât și pentru umplutură și asamblare. Pentru mai multe croissante dublează sau triplează ingredientele.

Ingrediente pentru aluat: 620 de grame de făină, 70 de grame de zahăr, 20 de grame de sare, 7 grame de drojdie uscată, 220 ml de apă, 120 ml de apă și 60 grame de unt.

Pentru umplutura de unt: 350 de grame de unt, făină, un ou, smântână.

Citește și – Coji de eclere, rețeta ușoară și rapidă. Cea mai simplă metodă pentru a pregăti eclere acasă

Cum se prepară croissantele

În bolul mixerului se adaugă făina, zahărul, pliculețul de drojdie, 20 de grame de sare, 120 ml de lapte, 220 ml de apă și se amestecă foarte bine până când se obține un aluat. Totul se acoperă cu un prosop pentru aproximativ 10 minute. După acest interval se adaugă și cele 60 de grame de unt și se mixează pentru încă 8-10 minute până când se obține un aluat mai neted și mai elastic. Se lasă apoi să crească, ulterior va trebui pus în frigider pentru câteva ore.

Pentru prepararea umpluturii de unt: se așază un unt pe hârtie de copt și se aplatizează cu un sucitor, fără să fie nevoie să fie încălzit. Se formează un păstrat din el.

Cum se modelează aluatul

Ulterior, după ce aluatul a stat câteva ore la frigider, trebuie scos și așezat pe masă, apoi se modelează într-o formă dreptunghiulară. Se acoperă cu folie alimentară și se mai lasă la frigider 20 de minute. Se scot apoi aluatul și blocul de unt, iar forma de aluatul se întinde puțin, apoi se presară peste ea făină, iar apoi se așază untul. O parte a aluatului se trage până la jumătate, apoi și cealaltă parte, cât să se unească cele două. Se bate ușor cu sucitorul pentru ca untul să se dilueze sau aluatul să se alungească. Aluatul trebuie să se transforme într-o placă îngustă și lungă. Se ia un sfert din aluat și se pliază până la jumătatea plăcii formate. Același lucru se face și cu cealaltă parte a aluatului. Când ai terminat se mai pune în congelator pentru 20 de minute, apoi în frigider pentru o oră. Procesul se repetă apoi.

Partea finală. Cu ce se ung croissantele

Aluatul se aplatizează bine și se presară făină peste el. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider peste noapte. A doua zi se întinge foarte bine și se taie în patru fâșii subțiri care vor fi tăiate apoi încă o dată pe diagonală pentru a obține opt croissante. Se rulează spre vârf și se pune în tava de copt, tapetată cu hârtie de copt, apoi se dau la cuptor pentru 30 de minute. După acest timp se scoate tava, iar croissantele se ung cu un amestec din gălbenuș de ouă și o lingură de smântână. Se mai lasă apoi până se rumenesc și sunt gata!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a fost dată afară Andreea Bănică de la Casa Mița Biciclista,, din București. Nota a fost 1.200 de lei
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *