Ce trebuie să faci cu carnea de porc, înainte de a o pune pe grătar. Așa iese delicioasă, secretul pe care trebuie să-l știi

cum se pregătește carnea de porc pentru grătar

Carnea de porc este una dintre cea mai versatilă cărnuri, se potrivește bine cu ingrediente puternice, acide, precum și cu condimente și garnituri aromate. Carnea de porc este în topul preferințelor românilor pentru ieșirile ”la un grătar”. Pentru a ne pregăti pentru sezonul estival de grătare, am selectat câteva ingrediente și trucuri despre cum poți face cel mai bun grătar de carne de porc.

Cum se frăgezește carnea de porc pentru grătar?

Pentru a pregăti carnea de porc pentru grătar, iar produsul final să fie fraged și aromat, este esențial să urmezi câțiva pași esențiali:

  • înainte de coacere, carnea se aduce la temperatura ambientală. Carnea nu se gătește rece, de la frigider, cu atât mai puțin, congelată, direct de la congelator.
  • folosește bucăți de carne cu os. Osul ajută la coacerea internă a cărnii, fiind un bun conductor de căldură.
  • marinata este una dintre cele mai importante tehnici  de frăgezire și aromatizare a cărnii de porc pentru grătar. Marinarea cărnii de porc se poate face in 5 moduri:

– marinata lichidă, se folosesc ingrediente ușor acide: vin roșu, sos de soia, zeamă de lămâie plus condimente;

– marinata uscată, se tapotează bucățile de carne doar cu ierburi și condimente

– marinata cremoasă: se ung feliile de carne cu iaurt sau kefir, la care se adaugă condimente și ierburi.

– marinata enzimatică se prepară cu suc de ananas sau de papaya. Aceste fructe conțin niște enzime, bromelaină sau papaină, care sunt excelente pentru frăgezirea cărnii.

– marinata în saramură este ideală pentru frăgezirea cărnii cu conținut scăzut de grăsime, cum ar fi cotletele de porc. O rețetă simplă de saramură este la 1 litru de apă se pun 30 grame de sare. În această saramură se adaugă usturoi, cimbru sau orice condiment îți place.

– în funcție de tipul și grosimea bucății de carne, timpii optimi de marinare sunt diferiți. De exemplu pentru cotletele de porc, marinarea se face între 6 și 12 ore, pentru bucățile de carne cu conținut mai mare de grăsime, marinarea poate dura 2-3 ore. Marinarea cărnii întotdeauna se face la rece, în frigider.

  • după marinare, carnea se șterge bine de excesul de lichid cu un șervet. Această regulă este valabilă pentru orice tip de carne. După acest pas, carnea se unge cu puțin ulei înainte de fi gătită.
  • de asemenea, și grătarul se gresează cu puțin ulei sau cu o bucată de șuncă..
  • Timpul de coacere pe grătar a cărnii de porc este după gustul fiecăruia. Trebuie să reții că doar carnea de vită se mănâncă ”în sânge”, carnea de pui, de porc, de pește se servește bine făcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…