Ce trebuie să faci cu carnea de porc, înainte de a o pune pe grătar. Așa iese delicioasă, secretul pe care trebuie să-l știi

Cum se prepară pentru a ieși aromată

Scris de: Oana Matei

08 Mar. 2023

Ce trebuie să faci cu carnea de porc, înainte de a o pune pe grătar. Așa iese delicioasă, secretul pe care trebuie să-l știi

Carnea de porc este una dintre cea mai versatilă cărnuri, se potrivește bine cu ingrediente puternice, acide, precum și cu condimente și garnituri aromate. Carnea de porc este în topul preferințelor românilor pentru ieșirile ”la un grătar”. Pentru a ne pregăti pentru sezonul estival de grătare, am selectat câteva ingrediente și trucuri despre cum poți face cel mai bun grătar de carne de porc.

Cum se frăgezește carnea de porc pentru grătar?

Pentru a pregăti carnea de porc pentru grătar, iar produsul final să fie fraged și aromat, este esențial să urmezi câțiva pași esențiali:

  • înainte de coacere, carnea se aduce la temperatura ambientală. Carnea nu se gătește rece, de la frigider, cu atât mai puțin, congelată, direct de la congelator.
  • folosește bucăți de carne cu os. Osul ajută la coacerea internă a cărnii, fiind un bun conductor de căldură.
  • marinata este una dintre cele mai importante tehnici  de frăgezire și aromatizare a cărnii de porc pentru grătar. Marinarea cărnii de porc se poate face in 5 moduri:

– marinata lichidă, se folosesc ingrediente ușor acide: vin roșu, sos de soia, zeamă de lămâie plus condimente;

– marinata uscată, se tapotează bucățile de carne doar cu ierburi și condimente

– marinata cremoasă: se ung feliile de carne cu iaurt sau kefir, la care se adaugă condimente și ierburi.

– marinata enzimatică se prepară cu suc de ananas sau de papaya. Aceste fructe conțin niște enzime, bromelaină sau papaină, care sunt excelente pentru frăgezirea cărnii.

– marinata în saramură este ideală pentru frăgezirea cărnii cu conținut scăzut de grăsime, cum ar fi cotletele de porc. O rețetă simplă de saramură este la 1 litru de apă se pun 30 grame de sare. În această saramură se adaugă usturoi, cimbru sau orice condiment îți place.

– în funcție de tipul și grosimea bucății de carne, timpii optimi de marinare sunt diferiți. De exemplu pentru cotletele de porc, marinarea se face între 6 și 12 ore, pentru bucățile de carne cu conținut mai mare de grăsime, marinarea poate dura 2-3 ore. Marinarea cărnii întotdeauna se face la rece, în frigider.

  • după marinare, carnea se șterge bine de excesul de lichid cu un șervet. Această regulă este valabilă pentru orice tip de carne. După acest pas, carnea se unge cu puțin ulei înainte de fi gătită.
  • de asemenea, și grătarul se gresează cu puțin ulei sau cu o bucată de șuncă..
  • Timpul de coacere pe grătar a cărnii de porc este după gustul fiecăruia. Trebuie să reții că doar carnea de vită se mănâncă ”în sânge”, carnea de pui, de porc, de pește se servește bine făcută.
Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 27 martie - 2 aprilie 2023
8.2 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imagini șocante cu bătaia dintre suporterii români în Andorra. „Gogoașă” de la FCU Craiova, unul...
Neymar face nuntă după ce iubita sa a rămas însărcinată. Cine i-a furat inima starului...
Cătălin Botezatu, despre stilul vestimentar al fostului premier Viorica Dăncilă. E surprinzător ce a spus...
Georgiana Lobonț, declarații ȘOC despre divorțul de soț. S-a aflat despre Armin Nicoară: `Nu am...
Catinca Roman, dezvăluiri tulburătoare despre Petre Roman! Ce i-a făcut tatăl vitreg, în copilărie
„Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza,...
Un bărbat COMPLET ORB și-a recăpătat vederea după un autotransplant de cornee. Intervenția este o...
Ce a făcut preotul Vasile cu banii câștigați la loto. „Uite şi la popa nostru...
S-a aflat! Oana Zăvoranu, refuzată de PRO TV pentru un celebru serial. Care a fost...
Viața după „Survivor”. Când va reveni Crina Abrudan pe micul ecran. EXCLUSIV
Cum faci un PAPRICAȘ de PUI PERFECT. Cea mai bună REȚETĂ
Schimbări interesante pot să apară în viețile a 4 zodii mâine. Berbecii sunt plini de...
Vești bune pentru nativi! Urmează un eveniment astrologic important pentru mai multe zodii
Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *