În Postul Paștelui, mereu suntem în căutare de rețete variate de mâncare și de prăjituri. Chiar dacă se impune un meniu mai auster, uneori simțim nevoia de a gusta ceva dulce. Iar dacă dulcele este de post, cu atât mai bine. Și pentru că ne gândim la tine, îți propunem o rețetă rapidă și economică de chec cu suc de portocale. Sunt multe rețete de chec de post, cu diverse ingrediente, dar noi îți oferim o rețetă de chec cu o aromă aparte și o textură cremoasă.
Chec pufos de post cu glazură de portocale
Checul cu suc de portocale are o textură umedă, cremoasă. Ai nevoie de sucul de la 3-4 portocale proaspete, pentru prepararea aluatului, cât și pentru glazură. Glazura de portocale este opțională, poți pudra checul cu zahăr vanilat, gustul va fi la fel de delicios.
Ingrediente
Aluat
- 150 mililitri apă
- 150 grame zahăr
- 50 mililitri ulei
- un praf de sare
- 100 mililitri suc de portocale proaspăt stors
- 100 grame făina
- 15 grame praf de copt
- 50 grame miez de nucă
Citește și Chec de post, cea mai simplă rețetă
Glazura de portocale
- 100 mililitri suc de portocale
- 50 grame zahăr
- 2 linguri amidon
- o lingură de ulei
Citește și La ce temperatură se coace checul la cuptorul electric. Se folosește ventilația?
Chec pufos de post. Mod de preparare
- Într-o crăticioară se pun la fiert apa, uleiul și zahărul. Se lasă la fiert până se topește zahărul și lichidul se îngroașă ușor. Se lasă deoparte la răcorit.
- Miezul de nucă se prăjește ușor într-o tigaie, apoi se toacă grosier.
- Separat într-un castron se cerne făina și se amestecă cu praful de copt, miezul de nucă tocat și un praf de sare.
- După ce lichidul cu zahăr s-a răcorit, se toarnă peste făină. Se adaugă sucul de portocale și se amestecă energic până se încorporează toate ingredientele.
- Înainte de a checul la cuptor este important ca temperatura cuptorului să fie la 180 de grade.
- Aluatul se toarnă în forma de chec tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până trece testul scobitorii.
- Cât checul se coace, se prepară glazura. Într-un castron mai mic, se dizolvă amidonul cu două linguri de suc de portocale.
- Se pun la fiert sucul de portocale cu zahărul și lingura de ulei, în punctul de fierbere se adaugă amidonul dizolvat.
- Cu un tel se amestecă continuu compoziția, pentru a dizolva cocoloașele de amidon.
- După ce checul s-a copt se scoate din cuptor și se răstoarnă pe un grătar.
- Glazura de portocale se toarnă peste checul fierbinte și se întinde cu lama unui cuțit.
- Checul glazurat se lasă deoparte până când glazura se va întări.
- Checul se poate decora cu bucățele de portocală confiată.
Citește și De ce crapă checul în cuptor. Greșeala pe care trebuie să o eviți