A amestecat o lingură de bicarbonat de sodiu cu două ingrediente secrete și a stropit baia. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor

Trucuri numai bune de pus în practică
A amestecat o lingură de bicarbonat de sodiu cu două ingrediente secrete și a stropit baia. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor

Toate gospodinele își doresc ca baia lor să strălucească. Cada este un obiect foarte important din baie, astfel că de-a lungul timpului au fost descoperite o mulțime de trucuri pentru ca aceasta să rămână mereu de culoare alb imaculat.

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu la curățenia în baie

Există multe produse pentru curățenie în comerț, dar care sunt și destul de toxice. Odată cu trecerea timpului obiectele sanitare din baie devin galbene din cauza calcarului din apă. Smalțul devine galben și astfel strică aspectul instalațiilor sanitare.

Din fericire, poți folosi trucuri cu produse naturale pentru a reda strălucirea obiectelor sanitare din baie. Așadar, iată cum să pregătești un truc natural și de mare ajutor. Multe gospodine îl aplică înainte de a ieși din casă, iar când revin doar șterg obiectele sanitare și devin strălucitoare.

Așadar, amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de acid citric și adaugă jumătate de litru de apă. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplică pe toată cada, chiuveta, vasul de toaletă, apoi poți merge la cumpărături sau acolo unde ai treabă. Imediat ce te-ai întors acasă nu trebuie decât sî clătești pasta aplicată pe suprafețe și să te bucuri de rezultat.

Vezi și – Cel mai ușor și eficient truc pentru a curăța chiuveta din baie. Va arăta impecabil, de ce ingrediente banale ai nevoie

Cum să cureți rapid și ușor vasul de toaletă

Dacă îți dorești ca vasul de toaletă să arate ca noi trebuie să faci o soluție din 10 ml de apă caldă, trei grame de bicarbonat de sodiu și doi ml de suc de lămâie. Amestecă bine și aplică soluția în interiorul vasului de toaletă. Lasă să acționeze timp de două ore, apoi clătește cu apă din abudență. Această procedură este deosebit de eficientă pentru a scăpa de inelul de calcar care apare adesea la nivelul apei din vasul de toaletă. La final vei obține un vas de toaletă alb și curat!

Cum să faci acasă propriul săpun lichid

Pentru majoritatea persoanelor săpunul lichid este mai util decât cel solid. În magazine se găsește o gamă uriașă de produse de igienă. Vrei să economisești și să faci acasă propriul săpun lichid? Este foarte simplu!

Ai nevoie de uleiuri esențiale, în funcție de preferințe. Pentru a obține efect antibacterian folosește uleiuri de arbore de ceai, portocală, trandafiri și iasomie. Astfel săpunul va avea și un miros dulce, floral. Dacă vrei să efect de scrub poți folosi cafea, argilă sau migdale măcinate.

Ia câteva săpunuri solide rămase și dă-le pe răzătoare. Pune sun de lămâie într-o sticlă cu dozator, apoi adaugă și un capac de glicerină. Toarnă fulgii de săpun peste și umple complet sticla cu apă clocotită. Agită totul foarte bine. Lasă la infuzat timp de trei zile, apoi îl poți folosi!

Vezi și – Metoda nebănuită care te scapă definitiv de mucegaiul din baie. La aceste două ingrediente nu te-ai fi gândit niciodată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *