A fost aleasă culoarea anului 2022. Aceasta este nuanța care va face furori

Pantone Color Institute a anunțat care este culoarea anului 2022. Este o nuanță care stimulează inventivitatea și creativitatea, au anunțat reprezentanții institutului.
A fost aleasă culoarea anului 2022. Aceasta este nuanța care va face furori

A fost aleasă culoarea anului 2022 de către Pantone Color Institute. Este cea care dă tonul în ce privește culorile care vor predomina tot anul viitor. Domeniul de influență este în diverse industrii precum moda, designul sau mobilierul.

Culoarea anului este o nuanță de violet, apropiată de albastru, după cum a anunțat Pantone Color Institute. Nuanța de violet Lila Very Peri a fost aleasă în calitate de „Pantone Color of the Year”

„Demonstrând încrederea lipsită de griji şi o curiozitate îndrăzneaţă care încurajează spiritul creativ, intriganta culoare Lila 17-3938 Very Peri ne ajută să îmbrăţişăm acest peisaj al posibilităţilor şi să ne deschidem în faţa unei noi viziuni şi să ne rescriem vieţile”, au declarat reprezentanţii institutului într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al acestuia, scrie Digi24.

Prognozele Pantone Color Institute privesc tendinţele sezoniere, psihologia culorii şi consultanţa. Institutul colaborează cu mărci globale și valorifică eficient puterea, psihologia şi emoţia culorii în strategiile lor de proiectare.

Culoarea aleasă va fi predominantă anul următor

Culoarea este aleasă la final de an, în luna decembrie.  Nuanța urmează să fie culoarea dominantă pe tot parcursul anului următor.

Laurie Pressman, vicepreşedintele institutului, spune că „alegerea culorii pentru anul viitor reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră mondială şi exprimă răspunsul la ceea ce aşteaptă omenirea de la această culoare”.

Potrivit ei, alegerea nuanţei reprezintă o ilustrare a procesului de inovaţie şi de transformare la nivel mondial.

După ce a fost aleasă culoarea anului 2022, Laurie Pressman a mai arătat că ea consideră culorile ca „un mod de comunicare fundamental şi un mod de a exprima, capta, conecta şi influenţa ideile şi emoţiile”. „Această nouă tonalitate de albastru ce fuzionează cu roşul violaceu deschide în faţa noastră un evantai de posibilităţi”, a adăugat Laurie Pressman.

De ce această nuanță?

Pantone a ales Veri Peri ca un memento pentru a avea încredere în posibilitățile viitorului.

Nuanța combină fidelitatea și constanța albastrului cu nuanțe de roșu vii. Astfel, Veri Peri are puterea de a aduce ceva nou.

„Pe măsură ce trecem într-o lume a schimbărilor fără precedent, selecția lui PANTONE 17-3938 Very Peri aduce o perspectivă și o viziune nouă asupra familiei de culori albastre, atât de îndrăgite”, explică Leatrice Eiseman, director executiv, Pantone Color Institute. Leatrice spune despre culoarea aleasă că aduce „o atitudine veselă și o prezență dinamică”, ce provoacă „creativitate curajoasă și expresie imaginativă”.

Ce înseamnă această culoare pentru ideile de decorare

Această nuanță aduce un sentiment revigorant în casele pe care le decorează. Acest lucru poate însemna experimentarea unor combinații de culori neobișnuite sau a unor nuanțe îndrăznețe.

„Very Peri este potrivit pentru o gamă largă de materiale, texturi și finisaje diferite”, explică Pantone. Ei adaugă modul în care nuanța va oferi o „explozie de culoare” atunci când este folosită pe un perete sau un mobilier. „Va acționa ca un accent intrigant și atrăgător”, mai scrie homesandgardens.com

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *