A murit Leslie Phillips, actorul din Harry Potter. De ce boală suferea

A murit Leslie Phillips, actorul din Harry Potter. De ce boală suferea

A murit Leslie Phillips, actorul cunoscut pentru rolurile emblematice din Harry Potter și Carry On. Avea 98 de ani, iar în ultima vreme a dus o grea luptă cu boala. Decesul său a fost confirmat marți de agentul actorului, Jonathan Lloyd, care a transmis că acesta a murit „liniştit, în timpul somnului”.

A murit Leslie Phillips, actorul din Harry Potter

Leslie Phillips este cunoscut în special pentru rolul său din franciza Carry On, însă a jucat în zeci de alte filme, printre care și Harry Potter, unde a interpretat vocea celebrei Pălării Vorbitoare.

În semn de omagiu, soția sa, Zara Carr, în vârstă de 63 de ani, a transmis un mesaj emoționant.

„Am pierdut un soț minunat, iar publicul a pierdut un adevărat mare om de spectacol. A fost pur și simplu o comoară națională. Oamenii îl iubeau. Era asaltat peste tot pe unde mergea. Când ne-am căsătorit, m-a prezentat cu obrăznicie presei ca fiind din familia regală, insistând că sunt noua Zara Phillips și că sunt rudă cu regina.”, a spus soția regretatului actor.

Leslie a jucat în peste 200 de filme, seriale TV și radio de-a lungul carierei sale strălucitoare. Timp de 17 ani a jucat alături de Ronnie Barker și Jon Pertwee în emisiunea radiofonică de succes a BBC „The Navy Lark”.

Cele mai cunoscute roluri ale sale au fost cele din filmele de comedie „Carry On” și „Doctor”, din anii ’50 și ’60. Deși a jucat în doar 4 dintre cele 31 de filme „Carry On”, el a mărturisit că celebrele sale replici precum „Ding Dong”, „Well, Hello” și „I Say” îl vor urmări toată viața.

Actorul Leslie Phillips a murit după o luptă grea cu boala

În urmă cu opt ani, Leslie Phillips a suferit două accidente vasculare cereberale. La vremea respectivă, el a declarat: „Sunt prea tânăr să plec încă. Am toate motivele să trăiesc.

A suferit primul accident vascular într-un autobuz, lângă casa lui din nordul Londrei, când se întorcea de la cumpărături. Soția lui a fost cea care i-a salvat atunci viața. Medicii au spus că nu ar fi reușit să îl salveze, dacă aceasta nu ar fi avut o reacţie atât de rapidă.

„Leslie a început brusc să se sprijine de mine și nu putea să pună un bilet în buzunarul hainei. Avea dureri groaznice la brațul stâng, așa că am oprit autobuzul și am chemat o ambulanță care l-a dus la University College Hospital din Euston”, a declarat Zara Carr.

Actorul și-a revenit, dar la doar șase luni de la primul episod a suferit un alt accident vascular cerebral minor și a fost resuscitat de soția sa. Phillips a fost supus unor investigații la Spitalul St. Mary din Paddington. Ulterior, el și-a declarat angajamentul de a continua să trăiască și de a supraviețui.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.