A presărat bicarbonat de sodiu pe hainele îngălbenite, înainte de a le băga la mașina de spălat. Trucul e uimitor

Află cum poți avea mai multă grijă de hainele tale albe
A presărat bicarbonat de sodiu pe hainele îngălbenite, înainte de a le băga la mașina de spălat. Trucul e uimitor

Multe persoane preferă să nu mai poarte tricourile și cămășile albe din cauza faptului că s-au îngălbenit, mai ales în zona subrațului. Multe dintre produsele din comerț nu dau rezultatul promis, astfel că oamenii caută diferite trucuri pe internet. Din fericire, acestea chiar există.

Cum să scoți rapid și ușor petele galbene de pe hainele albe

Există deja câteva reguli, pe care le știe toată lumea. Se recomandă să speli hainele după fiecare purtare, apoi să le depozitezi într-un loc uscat și să eviți expunerea înelungată la lumina soarelui sau alte surse de căldură. Într-adevăr, aceste lucruri ajută la păstrarea hainelor, însă la un moment dat petele, mai ales cele galbene, tot vor apărea.

Vezi și – Amestecul banal care elimină mirosul neplăcut al hainelor. Ce trebuie să pui de fapt pe ele înainte de a le pune la spălat. Trucul extraordinar

Ce metode poți folosi pentru a scăpa de petele galbene de pe hainele albe

Apa oxigenată. Poate fi un agent de albire pentru hainele care s-au îngălbenit. Amestecă o cană de apă oxigenată, 3%, cu un litru de apă. Înmoaie apoi hainele îngălbenite acolo și lasă-le pentru 30 de minute. Clătește apoi hainele cu apă curată. Foarte important: apa oxigenată este un puternic agent de albire, așa că este important să utilizezi cantități adecvate și să nu lași hainele prea mult timp în soluție.

Bicarbonat de sodiu. Este un compus cristalin alb, cu proprietăți alcaline care reacționează cu acizii din pete și murdărie. Amestecă patru linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă. Toarnă apă doar suficient cât să acopere hainele. Înmoaie acolo hainele și lasă-le timp de patru ore. Clătește-le apoi cu apă curată și usucă-le în mod obișnuit.

Sare. Este și ea o substanță cristalină care poate ajuta la eliminarea petelor și a mirosurilor neplăcute. Pentru a folosi acest truc trebuie să amesteci patru linguri de sare într-un litru de apă caldă. Înmoaie hainele îngălbenite în amestec timp de cel puțin patru ore. Clătește-le apoi în mod obișnuit.

Oțet alb. Este o soluție acetică ce poate ajuta la eliminarea petelor și restabilirea culorii albe a hainelor. Amestecă o cană de oțet alb cu patru litri de apă. Înmoaie hainele în soluția de oțet alb timp de cel puțin 30 minute. Clătește-le apoi în mod obișnuit și lasă-le la uscat.

Vezi și – Amestecul banal și eficient pentru haine îngălbenite. Cum trebuie să procedezi de fapt pentru albirea lor, trucul uimitor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
8.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *