A pus bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă și a lăsat să acționeze amestecul. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute. Efectul uimitor

Truc simplu, eficient și ieftin. Te scapă de multe cheltuieli
A pus bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă și a lăsat să acționeze amestecul. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute. Efectul uimitor

De ce să dai mulți bani pe produse de curățenie când te poți folosi de ceea ce ai prin casă? Spre exemplu, amestecul de bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă este de mare ajutor pentru toate gospodinele.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă

Pune bicarbonat de sodiu cu oțet în chiuvetă, apoi acoperă totul cu o cârpă. Acest amestec se folosește mai ales atunci când scurgerea este înfundată. Astfel, nu e nevoie să arunci cu banii pe produse scumpe sau să chemi un specialist să desfunde chiuveta.

De asemenea, acest truc se folosește și pentru a avea țevi curate. Toarnă la fel, oțet și bicarbonat de sodiu exact la scurgere, apoi acoperă cu o lavetă curată. Așteaptă zece minute, pentru ca ingredientele să acționeze, apoi toarnă apă fierbinte în chiuvetă.

Dacă te deranjează mirosul de oțet, e bine de știut că poți folosi câteva picături de ulei esențial de mentă sau de levănțică. Clătește apoi zona, șterge cu o lavetă curată umedă și vei vedea imediat diferența. Potrivit plyatech.ro, toate gospodinele care au încercat acest truc s-au declarat mulțumite.

Cum îți poți menține parbrizul mașinii curat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Dacă ți s-a întâmplat să conduci pe distanțe lungi pe timp de ploaie, probabil ai observat că problema parbrizului murdar apare chiar și când este doar o burniță. Există o soluție simplă și eficientă care să te ajute să îți menții parbrizul curat. Pentru această soluție vei avea nevoie de următoarele:

  • bicarbonat de sodiu
  • apă
  • cârpă moale din microfibră.

Ce ai de făcut pentru a curăța parbrizul rapid

Pentru a curăța parbrizul mașinii cât mai eficient, toarnă pe acesta puțină apă. Apoi, presară pe toată suprafața geamului bicarbonat de sodiu și lasă să acționeze câteva minute. Acum, freacă ușor parbrizul cu cârpa. După ce ai făcut toate acestea, clătește bine cu apă curată și șterge din nou cu o cârpă uscată.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi fasolea

Potrivit specialiștilor, atunci când este ingerată, compușii chimici din fasole interacționează cu compușii chimici eliberați de sistemul nostru digestiv și produc compuși gazoși precum dioxidul de sulf, nitrogenul și metanul. Din această cauză apare balonarea. Cum scăpăm de această problemă? Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, folosit la prepararea fasolei, vei scăpa de aceste neplăceri.

În 2,5 litri de apă în care am pus fasolea la înmuiat, se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Se aduce la fierbere, apoi se dă vasul deoparte și se lasă fasolea în apa respectivă minim 4 ore. Apoi, fasolea se clătește în mai multe ape și se gătește, fără a mai fi necesară schimbarea apei de 2-3 ori.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *