A turnat din greșeală oțet în apa în care fierbea orezul. Trucul fabulos pe care l-a descoperit

Ce vei obține la finalul rețetei
A turnat din greșeală oțet în apa în care fierbea orezul. Trucul fabulos pe care l-a descoperit

O greșeală banală s-a transformat într-un truc culinar! Unul dintre trucurile de top ale bucătarilor celebri a fost dezvăluit. Află de mai jos de ce ar trebui să adaugi oțet în apa în care fierbi orezul.

De ce ar trebui să pui puțin oțet în apa în care fierbi orezul. Cum se va schimba textura acestuia

Orezul este folosit pentru mai multe tipuri de garnituri. Este bogat în mod natural în fibre și vitamine, în special în cele din grupa B, cât și minerale. Astfel, orezul aduce multiple beneficii pentru sănătatea organismului uman.

Pentru a-l prepara și pentru o obține o textură bună și o aromă deosebită, este nevoie de puțină atenție. Un ingredient la care nu te-ai fi gândit, este esențial în prepararea orezului. Bucătarii de top transformă acest fel de mâncare banal într-unul cu totul deosebit cu ajutorul oțetului.

Vezi și – De ce trebuie să speli întotdeauna orezul înainte să-l gătești. Mulți fac greșeala

Ce să faci atunci când folosești oțet în prepararea orezului

Atunci când orezul se apropie de finalul etapei de fierbere, boabele încep să se lipească între ele sau de vas. Pe lângă faptul că aspectul nu va fi deloc plăcut, nici gustul nu va fi cel dorit. Astfel orezul ars îți poate strica complet risotto-ul sau mâncarea din carne sau pește. Din fericire, oțetul de poate scăpa de această problemă, scrie playtech.ro.

Tot ce ai de făcut este să pui o linguriță de oțet imediat ce apa în care fierbe orezul începe să dea în clocot. La final scurge apa și condimentează în funcție de preferințe. Folosind acest truc vei ve3dea nu numai că orezul va fi de un alb strălucitor, însă își va păstra și textura. Poți folosi oțet de orez, care este mai puțin acid, pentru a obține aceleași rezultate, păstrând proporțiile: o parte de oțet la trei părți de orez.

În situația în care dorești să te asiguri că boabele de orez nu se vor lipi între ele folosește acest truc: toarnă orezul într-o oală cu apă clocotită cu sare și amestecă până când apa începe din nou să fiarbă. Se lasă să fiarbă încet, la foc mic, cu vasul acoperit pe jumătate. Ulterior transferă orezul și scurge apa cu ajutorul strecurătoarei de metal. Adaugă apoi sare, ulei sau alte condimente în funcție de preferințe. Pune strecurătoarea peste o tigaie plină cu apă și reîncălzește orezul, amestecând din când în când. La final vei vedea că boabele de orez nu se lipesc între ele!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
7.2 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *